CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1999. január 19., kedd 00:00


Igen, ez a felújított épület a volt SOTEX Kultúrház...

Gyermek és Ifjúsági Központ

Gyermek és Ifjúsági Központ


Közművelődési Közhasznú Társaság formában kezdte meg az új épületben munkáját a Gyermek és Ifjúsági Központ! Deák téri Gyermekek Házából

átköltözve jelentősen bővült az intézmény tevékenysége köre. Az Ady Endre úti épület, mely sokak örömére, befogadja a 3-6 évesektől kezdve a 6- 14 éveseken keresztül a 14-35 éves fiatalokon át a város és vendégeinek felnőtt korosztályait is. Reggel 6- este 10 óráig fogadja vendégeít, természetesen alaptevékenysége a kiscsoportok, szakkörök, tanfolyamok, klubok érdeklődési körök szervezése, működtetése. Az 1998/99-es oktatási - művelődési évadban már közel 40 csoport működik az új épületben. A művészeti ágak, a technika, a természetvédelem mellett megjelennek az önismerettel, egészséges életmóddal kapcsolatos körök is. Az épület tulajdonosa Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gyermek és Ifjúsági Központ vezetőire és munkatársaira bízta az épület felújításának megszervezését, lebonyolítását, mely 135 munkanap alatt (1998.augusztus 3.- december 15.) megtörtént!

A MESTERVONAL KFT és a Csornai BAUKOM RT. a Gyermek és Ifjúsági Központ - mint használó!

- közművelődési tapasztalataira támaszkodva olyan épületet hozott létre, mely méltán szolgálhatja a XXI. századba átlépő ifjúság közösségi igényét. (Kíemelkedő közös öröm és siker a mozgássérültek kiszolgáltatottságának megszüntetése az úgynevezett korlátkövető lift és a mozgássérültek mosdójának - országosan is egyedülálló - megteremtése ! )
Az idősebb olvasó, ha eddig eljutott az olvasásában, akkor kitalálhatja, hogy melyik ez az épület?

Igen, ez a felújított épület a volt SOTEX Kultúrház, mely sok-sok soproni, ma okozott ifjúsága idején örömöt. Az 1952-ben az Európa hírű WINKLER OSZKÁR tervei alapján művelődési háznak készült épület a lőverek alján varázsát nem vesztve, mint egy másfél évtized után ismét a közösség teremtést, a művelődést, a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja.
Az alkalmi szabadidős programokkal várja az intézmény a különböző korosztályokat kicsiknek bábszínházi előadások, játszóházak, szünidei programok, a nagyobbaknak az iskolabálok, tánciskolai koszorúcskák, vagy a könnyű zenei, komo1yzene koncertek, a GYIK- bulik, alternatív zene, színház.... A még-nagyobbaknak az irodalmi, művészeti találkozók, tehetséggondozás, alkalmi összejövetelek, kiállítások, vásárok. A legnagyobbaknak a nosztalgia rendezvények, ötóraí teák, koncertek, "szívesen láttuk- hallottuk" sorozat.
-
Érdemes figyelní az intézmény havi programjairól KÉszü1T plakátokat, kiadványokat, melyeken külön figyelemfelhívó (*) csillaggal jelezzük, hogy a 33%-os kedvezményt biztosító GYIK-kártya melyik rendezvényre érvényes!