CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2001. április 05., csütörtök 13:14


VOLT lesz

Kilencedik alkalommal rendezik meg a soproni VOLT Fesztivált idén április 19-21. között. Magyarország második legnagyobb fesztiválját a legizgalmasabb és legszínesebb, fiataloknak szóló vidéki eseményeként aposztrofálják. Az év első buli-hétvégéjének külföldi sztárvendégekkel színesített programja idén minden eddiginél változatosabbnak ígérkezik.

A tavalyihoz képest nagyobb befogadóképességű helyszínekkel, sok újítással és változatos programokkal várják idén a szervezők Sopronba a bulizni vágyókat. A háromnapos rendezvényen zenés ébresztőtől a tűzijátékon át az éjjeli fergeteges partikig mindent megtalál az odalátogató.

Idén először két külföldi sztárvendég színesíti a VOLT Fesztivál programját. Az angol hiphop műfaj kiválósága DJ. Vadim és a német Jazzanova fellépését nagy várakozás előzi meg.

Az újítások közé tartozik például a kávéházi hangulatot és speciális programokat ígérő VOLT Café, ami újabb 600 m2-rel növeli meg a fesztivál területét. Ugyancsak újdonság a VOLT TALK helyszín, ahol különböző témákkal kapcsolatban hallhatunk beszélgetéseket Ákos, Réz András, Für Anikó, Bakáts Tibor Settenkedő, Jancsó Miklós, Kömlődi Ferenc valamint Uj Péter részvételével.

A zenei programok mellett a VOLT Fesztivál programspecialitása a VOLT-FILM, ahol az elmúlt év magyar filmtermésének javát, a 32. Magyar Filmszemle díjazottjait, valamint a Filmmúzeum csatorna válogatását láthatják a filmrajongók.

A VOLT Fesztivál látogatottsága évről-évre emelkedik: 8 év alatt több mint tízszeresére nőtt. Míg 1993-ban az első VOLT-on 800-an vettek részt, tavaly már tizenkétezernél is többen voltak kíváncsiak az eseményre. Az idei rendezvényen a négy központi helyszínen és további kisebb helyszíneken közel 14.000 látogatót várnak a szervezők.

A Fesztivál szervezői idén szakmai díjat alapítottak, mellyel a zenészszakma és a közönség szavazatai alapján a média legjobbjait tüntetik ki. A „VOLTfólió” díj alapítói ezzel hagyományt kívánnak teremteni. A díjátadó gálának április 19-én, Sopronban, a VOLT Fesztivál ad otthont.

-na-