CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. április 09., hétfő 14:39


SopronMedia

Civitas Hírmagazin
2001. Április 9. hétfõ


Jogsértõnek minõsítette a Megyei Közigazgatási Hivatal a soproni közgyûlés helyi busztarifáról szóló rendeletét. A kormány központi ajánlása csak 6%-os emelést javasolt, ezzel szemben Sopronban 10%-kal drágulnak a viteldíjak. Az ügyet rövidesen az Alkotmánybíróság fogja vizsgálni.

A MTESZ Sopron Városi Szervezete ankétot szervez a városi tagegyesületek és az érdekelt soproni intézmények képviselõinek ma 17.00 órától a Széchenyi téri székházban. A megvitatásra javasolt idõszerû kérdések: Milyen feltételek mellett mûködhet tovább a soproni szervezet, illetve lehetséges-e létrehozni egy Soproni Civil Házat a Széchenyi-palotában?

A Fertõ tavi határátkelõhely létesítésérõl tart egyeztetõ megbeszélést Sopron és Fertõrákos polgármestere csütörtökön 11.00 órakor a fertõrákosi polgármesteri hivatalban.

Megbeszélést tart a Fertõ-tóról a Magyar Hidrológiai Társaság soproni szervezete holnap 13.00 órától a Sarródi Kócsagvárban.

Tájékoztatót és konzultációt szervez az ausztriai munkavállalás lehetõségeirõl a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara holnap 15-tõl 17 óráig a Deák téri székházban. Az elõadó Michael Pusching, a burgenlandi külföldi munkavállalási osztály tanácsosa.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a harkai katonai lõtéren csütörtökig, illetve április 23-a és 26-a között 8.00-tól 15.00 óráig. Kérik a lakosságot, hogy ezekben az idõpontokban kerüljék el a lõteret.

A soproni óvodák gyûjtési akciót szerveznek az árvízsújtotta települések óvodáinak megsegítésére. Elsõsorban az gyermekek foglalkoztatásához szükséges eszközöket és játékokat, felszereléseket várnak, nem ruhanemût. Az adományokat április 10-ig bármelyik soproni óvodában leadhatják a nagylelkû soproniak.

A Soproni Polgárõr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfõn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

Titok és varázslat címmel természeti témájú vetélkedõsorozatot indít a Kurucdombi Fiókkönyvtár 4 fõs családi csapatok részvételével. Az írásbeli fordulók után a döntõt április 25-én, szerda délután rendezik meg. Jelentkezni lehet a 335-672-es telefonszámon.