CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2001. április 10., kedd 21:45


Már csak néhány nap van hátra...

Hamarosan kezdődik a VOLT fesztivál

Hamarosan kezdődik a VOLT fesztivál



Már csak néhány nap választ el minket április 19-től, a VOLT fesztivál első (vagyis igazából 0.) napjától. Ezen a csütörtöki napon lesz ünnepélyes megnyító a Fő téren, meg tűzijáték, és sokáig nyitva tartó vendéglátóipari üzletek. Pénteken, április 20-án beindul az igazi buli. Érkeznek az emberek, sokan, sokfelől, jönnek majd a fellépők, lesznek ideges szervezők, meg biztonsági őrök. Rengeteg fiatal, akik tombolnak a koncerteken, majd alszanak valahol, hogy szombat délelőtt álmos fejjel kóvályogjanak a városban. Aztán újra kinyitja kapuit a Sportcentrum, és lehet visszamenni. Vagy lehet érdekes beszélgetéseket hallgatni, filmet nézni a VOLT moziban (az I love Budapest és a Moszkva tér című filmek nagyon jó kritikát kaptak - ráadásul első díjat a filmszemlén). Persze, aki akar, az kiugorhat a 24 órás úszásra is, mert szerencsésen sikerült összeszervezni a két rendezvényt (egy csomó ismerősöm panaszkodott nekem, hogy nevezett úszásra, de nem tud elmenni, mert a VOLT mégiscsak a VOLT, és inkább azt választja).
A 9. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon lesz néhány újdonság. A VOLT Talk (Irish Pub), ahol érdekes dolgokat tudhatunk meg (A transzhumanizmusról, A popkultúráról, Lehet-e valaki vidéken sztár, A Tilos Rádióról, Csak úgy, A magyar filmről). Volt Cafe (Sportcentrum mellett), ahova 18 éven aluliak nem mehetnek be. Azért érdekelne, hogyan gondolták ezt a szervezők - elkérik a személyit a biztonsági őrök? Amikor pont Lovasi András (Kispál és a Borz, fellépnek: szombat, 19:00) jelentette ki, hogy rajongóink nagy része 16-18 éves fiatal? Na mindegy, majd kiderül. Aki meg érez magában erőt, az szombat délelőtt 10-től akár Streetballozhat is a Sportcentrum parkolójában.
Még 9 nap van hátra...
Ismerőseim már nagyon készülnek rá. Már régóta számolják a hátralévő időt. Eldöntötték, hogy milyen ruhát fognak viselni, s már a jegyet is beszerezték. Hasonlóan sok más fiatalhoz.
Találkozunk kint - hiszen a rendezvényről "élőben" tudósítunk majd...

Bacsi