CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. április 12., csütörtök 12:49


Cél: a térségben működő civil szervezetek együttműködésének elősegítése és kapcsolatainak elmélyítése.

Civil Műhely Sopronban

Civil Műhely Sopronban

A Nyugat-Magyarországi Egyetem negyedéves közgazdász non-profit főszakirányos hallgatói munkacsoportot hoztak létre Civil Műhely néven, a Sopron és Környéke Kistérségi Társuláson belüli civil összefogás erősítésére. A csoport célja a térségben működő civil szervezetek együttműködésének elősegítése és kapcsolatainak elmélyítése. A program - egy lehetőleg teljes körű - adatbázis elkészítésével indult 2001 márciusában. Az eddigi viszonylag hiányos nyilvántartással szemben a Civil Térkép a környező községekben működő szervezeteket is magába foglalja. A profillapok pedig kiegészülnek egyéb - a további munkát elősegítő – információkkal is. A begyűjtött adatok ismeretében behatárolhatók a további munka irányvonalai, amelyek egy soproni székhelyű regionális Civil Műhely megszervezésére irányulnak.

A feladatok közé tartozik a résztvevők közötti információs kapcsolatok kiépítése és működtetése, illetve a kistérségi humán erőforrás fejlesztése. A kezdeményezés céljai összeegyeztethetők a Sopron és Környéke Kistérségi Társulás alapító okiratában foglaltakkal.

A negyedéves közgazdász hallgatók a működés folytonossága érdekében az egyetem leendő non-profit főszakirányos hallgatóit is bevonják a munkába. A program tehát stratégiai, hosszútávra szól, és az egyetem diákjainak évről évre hasznos tapasztalatokat nyújtó gyakorlati lehetőséget biztosít.

A munkacsoport alapító tagjai Buczkó Balázs és Rokob Péter, valamint a koordinátor: Keglovich István egyetemi tanársegéd. Létrehozását és működését támogatja a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi és Vezetés-Szervezés Intézete. A munkacsoport Ágfalva, Fertőrákos, Harka, Nagycenk, Kópháza községek települési önkormányzatainak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatására is számít.

Buczkó Balázs, Rokob Péter

IV. Kgh 3. csoport