CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. április 19., csütörtök 09:06


A Jazz Dance Academy volt a legeredményesebb egyesület

Sikersorozat az aerobic-fesztiválon

Sikersorozat az aerobic-fesztiválon
A Jazz Dance Academy volt a legeredményesebb egyesület

A VI. Országos Gyermek – Fantázia Aerobic Fesztiválnak (mely a Pokémon jegyében zajlott), a zuglói Petõfi Szabadidõcentrum adott helyet. A gyerekek három korcsoportban: az ovis, az 1-2. és a 3-4. osztályosok  kategóriáiban versenyeztek. Az esemény délelõtt fél 11-kor kezdõdött, de addig már tetõfokára hágott a hangulat, ezután pedig igazi showmûsort varázsolt a színpadon fellépõ 90 csoport.

A Jazz Dance Academy egyesület hét csoporttal, mintegy ötven fõvel képviselte városunkat, élükön oktatójukkal, Kadnár Melitta Mónikával. Természetesen a kíséret sem hiányzott, hisz ez a csapat már évek óta vesz részt versenyeken, így a szülõkkel együtt egy nagy családot alkotnak. Kellett is a segítség Mónikának, aki sajátos rekordot állított fel a fellépések közötti hétszeri villámgyors átöltözésekkel.
Két kis csapat, a „Pirinyók” és a „Gézengúzok” a bemutató kategóriában szerepeltek, õk csak pár hónapja gyakorolnak, de most lehetõséget kaptak, hogy belekóstoljanak a verseny légkörébe. Az ovisok között a „Mini-Manók” adták meg az alaphangot a késõbbi jó folytatáshoz. Miután megelõzték a mezõny további 20 csoportját, aranyérem lett a jutalmuk.
Az 1-2.osztályosok kategóriájában két soproni csapat szerepelt. A „Mazsolák” és a „Boszorkák” érett, színvonalas produkcióikkal kivívták a Dallos Anna által vezetett szakmai zsûri és a szépszámú közönség elismerését. Õk is elsõk lettek, s ezt koronázta meg a „Mazsolák” által elnyert fesztiváldíj, melynek alapján az e kategóriában résztvevõ 22 csoport közül õket jelölték a legjobbnak.
A 3-4.osztályosok között az „Isis” ezüst-, míg a „Bokréták” csapata aranyérmet nyert. Ezek után a szülõk, kísérõk büszkén állapíthatták meg, hogy a soproni lett a verseny legeredményesebb együttese.
A hosszú, fárasztó sorozat után Mónikát arról faggattuk, hogy minek köszönhetõ ez a nagyszerû szereplés, s milyen eredményeket várt elõzõleg.
– Sok elõkelõ helyezésre számítottunk, de arra nem, hogy a fesztiváldíj is Sopronba kerül. Ez az egyesület eddigi legnagyobb sikere, nagyon boldog vagyok – mondta sugárzó arccal a láthatóan nagyon fáradt oktató. - Minden csoport nagyon összekapta magát, szinte a maximumot hozták ki magukból a gyerekek, ezért csak elismeréssel szólhatok róluk. Sokat gyakoroltunk, de ilyenkor lehet érezni, hogy megérte. Ez a sikerélmény kárpótol mindenért, s nagyon fontos a gyerekek további fejlõdéséhez is.

Borza József