CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. április 23., hétfő 18:50


SopronMedia

Civitas Hírmagazin
2001. április 23. hétfõ


A Soproni Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje megváltozott. Hétfõn 13.00-17.00, szerdán 8.00-16.00 /12.00-13.00 között ebédszünet/ és pénteken 8.00-12.00 óra között várják az ügyfeleket. Ugyancsak megváltozott az Okmányiroda nyitvatartási rendje is, melyrõl az 515-100-as telefonszámon érdeklõdhetnek.

A Magyar Vöröskereszt Sopron területi Szervezete véradást rendez a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói és oktatói részére holnap 10.00 és 14.00 óra között az Ady Endre úti kollégiumban. Csütörtökön 10.00-tõl 14.00 óráig a Víz- és Csatornamû Rt., valamint az MSZMP Soproni Szervezetének munkatársait, tagjait várják véradásra a kórház vérellátó állomásán.

Szerdától megváltozik a 11-es jelzésû autóbuszjárat útvonala, a Rákóczi utcai gázvezeték rekonstrukció miatt. Az új útvonal: Jereván ltp.-Csatkay utca-Csengery utca-Thököly tér, és ugyanezen az útvonalon visszafelé is. A Csatkay utcában ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki, a Csengery utcában pedig a jelenlegi megállóhelyeken áll meg a 11-es busz. A változás június 20-ig lesz érvényben.

A Sopron és Vidéke Ipartestület küldött taggyûlést rendez pénteken 17.00 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

A Kisalföld Volán Rt. értesíti az utazókat, hogy pénteken és szombaton munkanapi, vasárnap ünnepnapi, hétfõn szabadnapi, május 1-én kedden pedig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a buszjáratok.

Tegnap megkezdõdött a Környezet-egészségügyi Hét rendezvénysorozata városunkban. A városban nyolc helyszínen és a játszótereken kapcsolódhatnak be a sportrendezvényekbe a kicsik és nagyok egyaránt. A Gyermek és Ifjúsági Központban elõadások, vetélkedõk, kiállítások és ingyenes szûrõvizsgálatok várják az érdeklõdõket. A Soproni Erzsébet Kórház meghosszabbított fogadási idõben várja az onkológiai- és rákszûrésre jelentkezõket a hét folyamán.

Sopron Megyei jogú város közgyûlése ülésezik csütörtökön fél kilenctõl. A képviselõk elõterjesztést vitatnak meg a Soproni Ipari és Innovációs Park mûködésérõl, a 2000. évi lakásalap felhasználásáról, a területfejlesztési programról, az Erzsébet Kórház gazdasági helyzetérõl és egy támogatásról, mely közös egyetemi-városi könyvtár létesítésére irányulna.

A Soroptimist Klub május 5-én jótékonysági bált rendez a Sopron Hotelban. A bál bevételét a Sopronban és környékén élõ hátrányos helyzetû gyermekek megsegítésére fordítják.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a harkai katonai lõtéren mától csütörtökig, 8.00 és 15.00 óra között. Kérik a lakosságot, hogy ezekben az idõpontokban kerüljék el a lõteret.

A Soproni Polgárõr Egyesület várja mindazok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának az szervezet munkájába. Jelentkezni lehet minden hétfõn délután 17.00 órától a Kossuth Lajos utcai volt BM Klubban.

Titok és varázslat címmel természeti témájú vetélkedõsorozatot indított a Kurucdombi Fiókkönyvtár 4 fõs családi csapatok részvételével. Az írásbeli fordulók után a döntõt szerda délután rendezik meg.