CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. április 27., péntek 11:05


A két csapat közötti rutinkülönbség döntött

Megszenvedett győzelem

Megszenvedett győzelem

SOPRONI ÁSZOK KC - MAFC 87:81 (20:13, 19:17, 28:26, 20:25)

Csodával határos módon az Ászok betegei meggyógyultak a mérkőzésre, és Mérész, valamint Lakatos is rendelkezésre állt. Mint később kiderült, játékuk meghatározó volt. A kezdeti kiegyenlített játék után Bosznicsék átvették a vezetést. Tehették, mert a MAFC igen sok hibát vétett, dobásaik rendre kipattantak, s a lepattanókat a soproniak jó százalékkal szerezték meg. A palánk alatt többször a fővárosi centerek szereztek könnyű kosarakat - Stannak vészesen gyűltek a személyi hibái. A soproni csapat támadásszövése hihetetlen lassú és körülményes volt, legtöbbször a támadásidő lejárta előtt alig valamivel sikerült pontot szerezni. A képlet a megszokottan alakult: Bosznics öncélú labdavezetése, amikor már nem tudott mit csinálni vele, akkor nagy nehezen leadta. Mindez a tripla vonal és a félpálya között történt, ahol kosárra veszélyes helyzet nem adódott. Ezzel nem tudtuk faultolásra kényszeríteni az ellenfelet, emiatt a mi csapatunknál nagyon nőtt a személyik száma, míg a MAFC lényegesen jobb helyzetben volt ekkor.

A harmadik negyedben a kilenc pontos hazai előny gyorsan egy pontra csökkent. Bosznics ekkorra elfáradt; a beállt Mérész nagyon jókor dobott triplájával és gólpasszaival sikerült megint 12 pontosra növelni az előnyt. Ehhez az is kellett, hogy a MAFC játékosai sok elemi hibát vétsenek. A kapott labdákból főleg Lakatos gyorsaságával sikerült néhány könnyű kosarat dobni. A befejező szakaszban a vendégek agresszív letámadást alkalmaztak, de sikerült átvinni a labdát és néhány gyors kosarat elérni. Az előny közben azért csökkent, mert a szerzett labdákból a MAFC gyors kosarakat ért el. Bosznics pihent néhány percet, majd visszatérve igen fontos kosarakat dobott. Stan jól gazdálkodott személyi hibáival, persze ehhez az is kellett, hogy a MAFC centerei passzívak legyenek és sokat hibázzanak. A befejező percekben aktívabb játékkal a 10 pont fölötti különbséget tartani lehetett volna, de a hazaiak nem használták ki a letámadás átjátszásából adódó helyzeteket, hanem inkább megvárták a felálló védelmet, s akkor többet hibáztak. Fontos győzelem!

ÁSZOK: BOSZNICS 22/3, Lakatos 12/3, Bakonyi 9/3, Sajni 13/3, STAN 19, Cs: MÉRÉSZ 10/6, Kocsis -, Körtélyesi 2. Edző: Kmézics Zorán.

MAFC: Puskás 8, WILKERSON 14/3, Horváth Á. 7/3, Horváth Cs: 10, Fülöp 10, Cs: KANGYAL 15/12, Kolarics -, Hartvics 8. Edző: Zsoldos András.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>