CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. április 28., szombat 10:57


Sírt a kosárlabda

Győzelem és más semmi...

Győzelem és más semmi

SMAFC-ROTO ELZETT - UNIVER KECSKEMÉT SE 74:73 (13:27, 22:19, 16:9, 23:18)

A sok sérült miatt tartalékosan és nagyon rosszul kezdett a hazai csapat. A vendégeknek minden sikerült, míg Pojbicsék dobásai rendre kimaradtak. Ehhez társult még egy laza védekezés, anivel a KSE élni tudott. A második negyedben ugyanez folytatódott egészen a negyed közepéig, amikor már 22 pontra nőtt a vendégek előnye. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy ma este SMAFC-győzelem fog születni. Pedig ezután fordulópont következett: a Kecskemét elkezdett kapkodni és hibázni, ugyanakkor Bausz, Vavra és Rasic kezdett betalálni. A félidőre kialakult 11 pontos vendég előny megadta a reményt, hogy lehet még fordítani.

A harmadik negyedben aztán egyre közelebb kerültek Rasicék a türelmetlenül kosárlabdázó alföldi csapathoz. A 27. percben Gavrilovics megütötte Molnárt, ezért a játékvezető kiállította a magáról megfeledkező kosarast. Tovább tartott a felzárkózás. A negyed végére csak 4 pontos volt a hazai hátrány. Az utolsó játékrész nagyon izgalmasan alakult. Sikerült az egyenlítés, de a zóna ellen nem sikerült a támadási formációt megtalálni, így ismét 6 ponttal elhúzott a KSE. Már csak egy perc volt hátra és még mindig 4 pont volt oda. Ekkor Bausz másodpercei következtek. Az eddig is igen lelkesen és jól játszó alacsony ember megmozdulásaival eldöntötte a találkozó sorsát. Először ziccert dobott, plusz egy személyit, utána pedig egy 4 m-es tempóval a mérkőzés folyamán először megszerezte a vezetést a SMAFC! Még volt hátra 18 mp és támadott a KSE. Talán nem a legjobb megoldást választották, hogy Takáccsal hárompontos kosarat akartak dobatni, de a labda lepattant a gyűrűről és hazai kézbe esett, ezzel megszületett a minimális SMAFC győzelem.

SMAFC: Pojbics 10/6, Kotlik 3, Csátaljay -, VAVRA P. 16, Rasic 14, Cs: BAUSZ 15/6, Szlávik J. 7/3, Szlávik B. 5/3, Molnár 4, Edző: Sterbenz Tamás.

KECSKEMÉT: TAKÁCS 16/3, BOGDÁN 15, Munteán 9/3, Pásztor 11, BOVÁNOVICS 17/9, Cs: Tamás -, Hajdu 1, Gavrilovics 4, Edző: Radovics József.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>