CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Száguldó Cirkusz

2001. április 29., vasárnap 18:05


A 10. Spanyol Nagydíj története...

Mika Häkkinen nyert és veszített. Az utolsó kör harmadik negyedében esett ki vezető pozícióból 30 másodperces előnnyel Schumacherrel szemben.

A szombati időmérő edzésen M. Schumacher bizonyult a leggyorsabbnak. Mögötte a Mclaren két pilótája, Häkkinen és Coulthard, majd csapattársa, Rubbens Barichello végzett.

A rajtnál kezdődtek a gondok a Mclarennel. Coulthard a rajtrácson "ragadt", ezért a mezőny mögül kelett rajtolnia.  Schumacher megetartotta vezető helyét, Häkkinen szorosan mögötte maradt, de a többiek elkezdtek leszakadozni. Az első komolyabb esemény Frentzen kiesése volt. Miközben De La Rosát előzte, összementek, és mindketten kicsúsztak. Azután elkezdődtek a boxkiállások. Michael Schumacher az élről ment ki, és harmadiknak jött vissza. Häkkinen még kinn maradt 3 körön keresztül, de így is csak a második helyre ért vissza. Így a sorrend az élen nem változott. A második boxkiálláskor  ugyanez lejátszódott, csak két különbséggel: Häkkinen 8 körrel később ment ki a boxutcába, mint Schumaacher, és így az élre tért vissza. Ez az állás az utolsó körig maradt. A 65. körben a finnek kétszeres világbajnoka kb. 30 másodperccel vezetett a második helyen versenyző Schumacher előtt, de a kör háromnegyed részénél autója felmondta a szolgálatot. Így Michael Schumacher ismét nyert. Érdemes említést tenni Coulthardról is, aki az utolsó helyről az ötödikre küzdötte fel magát.
 

 



Éger István <egeristi@sopron.hu>