CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. május 01., kedd 22:18


A vásár színesítése mindenképpen feladatunk, de ehhez szükséges a kiállítói akarat is.

Soproni Tavaszi Vásár - értékelés és képek

Soproni Tavaszi Vásár - értékelés és képek

Hatodik alkalommal rendezte meg a Program Kiállításszervező Kft. a Soproni Tavaszi Vásárt.
A Sopron Plaza tízezer négyzetméternyi területén április 28. és május 1. között az "OTTHON Szakkiállítása" olyan gyártó, kereskedelemmel foglalkozó és a szolgáltatás területén tevékenykedő cégnek adott helyet, amely fontosnak tartotta a vásár adta megmutatkozás és személyes kapcsolatok megteremtését biztosító  lehetőségek kihasználását.
Az idei Soproni Tavaszi Vásár tapasztalatainak összegzésére kértük fel Czibula Miklós ügyvezető igazgatót.

- A mostani kiállításnak nagyon nagy erőssége volt az, hogy a cégek jó része igen szép standokkal, igen szép megjelenéssel vett részt a rendezvényen.
Ennek rendkívüli módon örülünk, hiszen az a célunk, hogy a gyártó, a nagykereskedelemmel foglalkozó cégek megfelelő megjelenéssel mutatkozzanak be Sopronnak, illetve a környék lakosságának. Szeretnénk, ha az ezen a téren erősödő tendencia tovább folytatódna.
Az idén számunkra meglepetést okozott az, hogy ezen a négy napon, amely hagyományosan a Tavaszi Vásár időpontja, több rendezvény megrendezésére került sor. Úgy érzékeljük, hogy bár ez a tény alapvetően nem befolyásolta a látogatottságot, ennek ellenére, az elmúlt évekhez képest plusz  nehézségget jelentetett, amellyel meg kellett küzdenünk.
A kiállítók véleménye szerint sem volt tapasztalható a vásárlóerő növekedése; ez Sopron esetében elgondolkoztató. A jövőt illetően az a véleményünk, hogy mi nem szeretnénk más rendezvényekkel konkurálni, ezért hogyha a városban továbbra ilyen rendezvénydömping alakul ki, akkor mi a Tavaszi Vásár időpontját megváltoztatjuk. A Plaza-helyszín változatlanul jónak bizonyult, a legnagyobb látogatói napon is a forgalom zavartalanul működött, ezért úgy gondoljuk, hogy a helyszínt illetően jó volt a választásunk.

- Ma Magyarországon a gyakorlat az, hogy a legkisebb városok is kiállítás-szervezésbe fognak, ennek következtében most a sopronival egyidőben Csornán, aztán Celldömölkön, majd Szombathelyen lesz heteken belül kiállítás, ezt pedig követi a zalaegerszegi vásár és további több kis rendezvény. Ez a vásárdömping országosan nagyon sok. Nem csak a Soproni Tavaszi Vásár, de a BNV is megérzi ezt, tehát úgy gondoljuk, hogy a mi feladatunk egy-két évig versenyben maradni, azután azok között, akik a versenyt bírják, állva maradni.
Ami a kiállítói összetételt illeti, mindenképpen a szakkiállítás-jelleget szeretnénk erősíteni. Mi úgy ítéljük meg, hogy az építőipar - különösen ebben az időszakban - nagyon aktív piacot jelent, ez meg is mutatkozott itt a rendezvényen; viszont olyan termékek, amelyek korábban meghatározóak voltak, most kevésbé jelentkeztek. Így sajnálattal konstatáltuk a számítástechnika, szórakoztató elektronika hiányát.
- Én úgy gondolom, hogy a következő időszakban a vásár színesítése mindenképpen feladatunk, de ehhez természetesen szükségeltetik a kiállítói akarat is - vélte Czibula Miklós ügyvezető igazgató.

Soproni Tavaszi Vásár - Pillanatképek a negyedik napról

-sztoth