CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2001. május 02., szerda 18:27


Az elnök a Soproni borvidéken

Az elnök a Soproni borvidéken

Pár nappal ezelőtt, április 28-án a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Soproni Bormarketing Műhely meghívására Fertőrákosra látogatott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Horváth Vilmos, a helyi önálló szervezet elnök tisztségviselője.
A rövid látogatás célja a borvidék fertőparti termőhelyeinek megismerése, eszmecsere a szakemberekkel, valamint a 2000. év termésének ízlelése, kóstolása.
A kóstoltatott borok a Weinlaube Fuchs pincészet, valamint a balfi Heiner pincészet legjobb termékei voltak. Az előbbitől a Kékfrankos Rosé, az utóbbitól a nemrég a Nyugat-dunántúli régió borának kikiáltott 2000. évi Kékfrankos nyerte el az elnök elismerő véleményét.
Bevallása szerint kellemes meglepetést okozott számára a bemutatott öt fertőparti bor, amely bizonyítéka annak, hogy jó irányt vett a Soproni borvidék termelőinek a minőség felé való elkötelezettsége.
Pakainé dr. Kováts Judit egyetemi docens a marketing szakma nevében, Molnár Tibor pedig a termelő képviseletében egy hosszabb és szélesebb körű bemutatkozásra invitálta ez év őszére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, aki örömmel elfogadta a meghívást.

K.I.