CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 03., csütörtök 14:13


Gyenge Postás ellenállás

Helyi elõdöntõ: 2:0 GYSEV-RINGA

Helyi elõdöntõ: 2:0 GYSEV-RINGA

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - GYSEV-RINGA 71:90 (13:28, 14:25, 21:17, 23:20)

Igen gyér érdeklõdés mellett kezdõdött a találkozó. Meglepõ volt, hogy a Postás milyen enerváltan és motiválatlanul játszott. A GYSEV könnyedén játszva, tetszés szerint érte el pontjait. Már 16:0-ra vezetett, amikor a 6. perc végén Bajkusa megszerezte az elsõ három pontot. A félidõig nem is változott sokat a játék képe, a GYSEV fõleg Balogh remeklése révén gyûjtögette pontjait, míg a Postás csak kínlódott. A második félidõben annyit változott a játék, hogy a Postás lányok kicsit bátrabbak lettek. Donkó irányításával a GYSEV nagyon lelassult. Az irányító tevékenysége fõleg abban merült ki, hogy szép lassan felsétált a tripla vonal és a félpálya közé, ott tartósan egy figura számot mutogatott, és közben elfogyott a támadó idõ, persze eredménytelen befejezéssel. Balogh továbbra is remekül dobott, azonban passzaiba sok hiba csúszott. Zirková és Seres is jól kihasználták helyzeteiket, míg az ellenfélnél Bajkusa és Radnóty voltak eredményesek.

Sajnos, a Postás gyenge kezdése rányomta bélyegét az egész találkozóra, az érdektelenné és helyenként unalmassá vált. A harmadik találkozóra szombaton este 7 órakor kerül sor a Sportcentrumban.

POSTÁS: BAJKUSA 24/3, Fodor 2, Csákány -, Kiraková 11, Ambrus 12, Cs: RADNÓTY 12, Mészáros 7/3, Russai -, Englert 3/3. Edzõ: Magyar András.

GYSEV: Donkó -, ZIRKOVÁ 17/3, BALOGH 37/15, Kovácová 2, Vilipic 14, Cs: SERES 14/3, Eördögh 6, Dénes -, Csontos -.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>