CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 04., péntek 09:11


SMAFC NBI B csoport

Az utolsó szalmaszál is elsüllyedt...

Az utolsó szalmaszál is elsüllyedt…

SMAFC-ROTO ELZETT - DOMBÓVÁR 108:83 (23:33, 18:30, 20:24, 22:21)

Az első negyedben egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az utolsó 3 percben főleg Lee hibátlan dobóteljesítményével elhúztak a Dombóváriak. Sajnos a folytatásban sem találta a SMAFC a vendégek jó védekezésének az ellenszerét, továbbra sem tudták semlegesíteni Lee-t, aki az első félidőben 35 pontot szerzett! Az egyetemistáknál egyedül Bausz akarását lehetett dicsérni, a többiek könnyen megadták magukat a lendületben levő vendégeknek.

Persze, sokat nem lehet ezen csodálkozni, hiszen a Dombóvár az elmúlt szezonban nagyon jó csapatot épített fel, s játékosait lelkesíti az A csoportba kerülés lehetősége, az ezzel járó lehetőségek. Ugyanakkor a SMAFC-ról elmondhatjuk, hogy a bajnokság második felére különböző okok miatt visszaestek, és a rájátszásban már nem volt reális esélyük a jó szereplésre.

A befejező negyedben már csak a 100-as határ elérése volt a kérdéses, amit a kialakult rohanásban könnyen elértek Tursicsék. Most már csak abban bízunk, hogy a SMAFC a B csoportban ismét sikeresen fog szerepelni, ami, úgy gondoljuk, megfelelőbb az egyetemi csapatnak, mint az A csoport magasabb követelményszintje.

SMAFC: BAUSZ 8, Pojbics 17/3, Vavra 15, RASIC 20/3, Molnár 6/6, Cs: Csátaljai -, Kotlik 8/6, Csontos -, Szlávik B. 7, Szlávik J. 2. Edző: Sterbenz Tamás.

DOMBÓVÁR: TURSICS 18/6, Balogh 2, LEE 44/21, ECSEREI 18, Polster 9, Cs: Panta 4, Baumgartner 8/3, Kovács -, Trupp 5/3, Vati -, Edző: Meszlényi Róbert.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>