CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 04., péntek 09:48


Színesedik a paletta

Rally menők Sopronban

Rally menők Sopronban

Faltusz Péter-Békefi Zoltán a 2000. Rally I. OB. F2 kategória ezüstérmesei Sopronban a Tavaszi Vásár vendégeiként váltottak néhány szót a CyberPress munkatársával.

Elmondták, hogy a Miskolc-rally a várakozásoknak megfelelően sikerült, mert második és első helyeken végeztek a két kategóriában. Bár az első napon voltak problémáik, mert a kelleténél keményebb gumit raktak hátra, forogtak, elvittek egy lassítót, így az első gyorsasági szakaszon negyven másodperces hátrányt kaptak. Onnan kellett felzárkózniuk, ami sikerült is. Miskolcon tavaly hasonló volt a helyzet, akkor másfél perces hátrányt ledolgozva sikerült nyerniük.

A jövőt a három hét múlva megrendezésre kerülő fehérvári verseny jelenti, már most elkezdődött az autó felkészítése. Természetesen a cél a kategóriában az élen végezni. Nagy terveik vannak. Idén mindenképpen a hazai bajnokságon indulnak, aszfaltos úton, jövőre már külföldi kiruccanást is terveznek.

Az autóról is ejtettek néhány szót:

Az autó 205 LE, 2000 cm3-s motorral, 6 fokozatú sebességváltóval, említésre méltóak a nagyon jó fékek. Aszfalton 18 colos kerekeket használnak, 15 colosakat murván.

Az élversenyzők Sopronban nagyon jól érzik magukat, régebben mindketten jártak itt, azóta szerintük nagyon sokat változott a város, nagyon szép lett. Meglepődtek azon, mennyit fejlődött a város az utóbbi 5-6 évben. Beszélgetésünk végeztével elmondták, hogy sok soproni szurkolóval találkoztak rally-versenyeken, és ez nagyon jól esik, mert a megyéből nagyon sokan vannak a versenyzők közül is, akik élvonalban szerepelnek. Ezúton is kérik a soproni szurkolókat, hogy jöjjenek a versenyekre, mert nagyon jól esik a szurkolás.

-na-