CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 07., hétfő 09:13


Most sem volt meglepetés

Helyi elõdöntõ: 3:0 GYSEV-RINGA

Helyi elõdöntõ: 3:0 GYSEV-RINGA

GYSEV-RINGA - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 79:67 (18:16, 19:14, 19:23, 23:14)

Várható volt, hogy ezen a találkozón el is dõl a bajnoki döntõbe kerülés sorsa. A Postás erõlködött, de reális esélye nem volt a GYSEV-RINGA legyõzésére. Mondjuk ki, hogy a jelenlegi GYSEV-RINGA jobb csapat a Postásnál.

Az elsõ negyed kiegyenlített erõk küzdelmét hozta. A csapatok már sok meglepõt nem tudnak egymásnak okozni. Donkó megint a szokott passzív játékát hozta, Vilipic azonban ponterõsnek bizonyult. Mellette Balogh és Zirková akkor dobtak triplát, amikor kellett. A második negyedben Seres és Eördögh pályára lépésével és az általuk szerzett triplákkal 12 ponttal is megugrott a GYSEV. Az elsõ félidõ végére 7 pontos vasutas-elõnnyel vonultak a küzdõ felek pihenõre.

Szünet után elõször a Postás megzavarodott, majd feltámadt, sõt a 24. percben Ambrus kosarával ki is egyenlítettek. Ekkor izgalmas volt a mérkõzés, felváltva estek a kosarak, egyik oldalon Balogh remekelt, a másikon Hiraková volt a pontgyáros. A befejezõ szakasz elõtt csak három pont volt a GYSEV elõnye. Ebbõl még akármi is lehetett volna. Ismét Balogh vezérletével összeszedte magát a bajnoki címre törõ együttes és könnyedén elhúzott a négy percig pontot sem dobó Bajkusáéktól. A végére 12 pontos GYSEV-gyõzelem alakult ki, ami az elmúlt három találkozóra jellemzõ volt. Megállapíthatjuk, hogy legalább ekkora a reális különbség a jelenlegi két soproni csapat között.

Ezzel kialakult a várt döntõ, hiszen a pécsiek is három gyõzelemmel jutottak a fináléba, így a PÉCS-GYSEV-RINGA álomdöntõ remek mérkõzéseket ígér.

GYSEV: Donkó -, BALOGH 18/6, ZIRKOVÁ 16/12, Kovácová 3, VILIPIC 19, Cs: Eördögh 7/3, SERES 13/3, Dénes 3/3. Edzõ: Sterbenz László.

POSTÁS: BAJKUSA 12/6, FODOR 12, Mészáros 5/3, Radnóty 4, Ambrus 8, Cs: HIRAKOVÁ 17/3, Englert 4, Veres 5/3. Edzõ: Magyar András.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>