CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. október 12., csütörtök 00:00


Teljes hétközi forduló a kosárlabdában

Nõi gyõzelmek - férfi vereségek

NÕI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

DIÓSGYÕRI KSK - GYSEV-RINGA 70:92 (10:26, 28:23, 19:17, 13:26)


A közelmúlt diósgyõri vendégszereplései nem sok jót hoztak a GYSEV részére. Éppen ideje volt megszakítani a rossz sorozatot. Káprázatosan indult a találkozó, hiszen koncentrált védekezés, pontos és ponterõs támadásvezetés jellemezte a GYSEV csapatát. A hazaiak nem is tudtak mit kezdeni ezzel a céltudatos játékkal, és már az elsõ negyedben jelentõs soproni vezetés alakult ki. A második negyedben kicsit csökkent a koncentrálás, a diósgyõriek valamennyit lefaragtak hátrányukból. Ekkor az újra nagyszerû Balogh mellett Kovacsova szerezte a pontok javát. A félidõre kialakult 49:38-as eredmény figyelmeztetett: még nem biztos a gyõzelem.
A folytatásban tovább csökkent a különbség; három eladott labda után csak 6 pont elõny maradt. Ez a negyed végére 9 pontra nõtt, de még az utolsó negyedre is maradt izgalom - azaz csak maradhatott volna, mert a végére is maradt ereje a csapatnak a védekezésre is, a pontos befejezésekre is. Zsirkova jól és eredményesen irányított, míg Balogh továbbra is kiemelkedõen dobott. A végére megnyugtató 22 pontos különbség alakult ki.

Diósgyõr: TÖRÖK 17/9, Brosovszky 16, Balogh 10/6, Csávás 14, Mulovics 4, Cs: Vojnics 5, Szelinák 4, Edzõ: Milen Vukicsevivs.

GYSEV: Donkó 7/3, BALOGH 35/6, EÖRDÖGH 10/3, Seres 4, VILIPICS 14, Cs: Kovacsova 8, ZSIRKOVA 14/6, Dénes -, Nagy -. Edzõ: Saeed Armaghani.

BSE - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 50:53 (8:18, 16:14, 13:14, 13:7) )


Gyér érdeklõdés mellett, Hirakova, valamint Bajkusa pontjaival indult a találkozó. Jól védekezett a soproni csapat, és több labdát is elcsentek a hazaiaktól. Végig biztosan vezetve játszott a Postás, a negyed végére 10 pontos elõnyt szerzett. Jól kezdõdött a második negyed, ugyanis Bajkusa lopott labdát, amibõl visszarántás után szerzett pontokat. Ezután azonban megtorpanás következett, és a BSE 26:20-ra felzárkózott. Ebben az idõszakban a Postás eladott labdákat - Hagara pedig értékesítette a lehetõségeket. A különbség azért megmaradt 8 pont a félidõre.
A harmadik negyedben kevés pont esett, majd Ambrus percei következtek. Elõször megszerzett három labdát, majd a negyed vége elõtt kipontozódott. Az utolsó negyed izgalmasan alakult, mivel a hazaiak 46:41-re felzárkóztak. Ezután a soproniak három labdát is elveszítettek, de szerencsére a BSE játékosai sokat hibáztak. Mégis, a vége elõtt három perccel már csak három pont elõnye volt a Postásnak. Még ez is tovább kopott, a befejezés elõtt 40 mp-el 2 pontos soproni elõny volt. Ekkor Csákány büntetõt értékesített, és a lepattanót is a vendégek szerezték meg. Ezzel fontos gyõzelmet ért el a soproni csapat, mely jobb védekezésének és küzdeni tudásának köszönheti az idegenbeli sikert.

BSE: Pop 2, Kosjár 4, HAGARA 14/3, PAPP 13, Kalmár-Nagy 1, Cs: Bellovai -, Németh 2, Szélesi 1, Sándor -, NAGY D. 11. Edzõ: Sapszon József.

FÉRFI KOSÁRLABDA NBI A CSOPORT:

SMAFC-ROTO ELZETT - KÖRMEND 69:80 (21:19, 7:21, 21:26, 20:14)


Jól ismeri egymást a két csapat, ez megmutatkozott mindjárt a találkozó elején: a körmendiek magabiztosan, a hazaiak az ellenfelet tisztelve játszottak. Ennek ellenére élvezetes játék alakult ki, de egyik alakulat sem tudott jelentõs elõnyt kiharcolni. A minimális soproni elõnyt a második negyedben a Körmend magabiztos játékkal jelentõs különbségû vezetéssé változtatta. Németh remekül mozgatta társait, s amikor lehetõsége adódott, a pontszerzésbõl is kivette részét. A harmadik negyed elején az amerikai légiós is megmutatta, hogy lehet számítani rá: remek középtávoli tempókkal és egy hatalmas zsákolással tette le névjegyét. A vendégek ügyesen kosárközelbe jutottak, és eredményesek voltak. A SMAFC-nál ekkor Molnár két gyors hárompontossal csökkentette a különbséget 12 pontra. A záró negyedben már látszott, hogy megint nem tudja legyõzni a soproni csapat a körmendieket. Biztos vezetésük mellett a cserejátékosok is pályára kerültek, míg a hazaiaknál ekkor Pojbics gyorsasága kosarakat eredményezett. A végére kialakult 11 pontos vendégelõny még a SMAFC részére hízelgõ.

SMAFC: Palotai P. 8!3, POJBICS 18, VAVRA 14/3, Rosic 2, Mogyorósy 11, Cs: Molnár 12/6, Csátaljai 1, Kotlik 3/3, Bausz -, Szlávik B. Edzõ: Sterbenz Tamás.

Körmend: NÉMETH 31/9, FODOR 14/6, Trummer 2, MUJANOVICS 11/3, Grebenár 4, Cs: Gráczer 4, Bognár -, Keresztes -, Zsebe 2, RILEY 11. Edzõ: Patonai Imre.

SOPRONI ÁSZOK KC - FALCO-KC- SZOMBATHELY 74:82 (28:27, 12:15, 14:18, 20:22)


Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán az elsõ negyedben, azonban már látni lehetett, hogy a Falco játékosával, Kálmánnal sok baja lesz a hazaiaknak. Nagyszerûen mozgatta csapatát, remek labdákat adott, és ha kellett, triplát, ha kellett, középtávoli tempót, vagy ziccert dobott. Az elsõ negyedbeli élvezetes játékot egy unalmasabb, sok hibával teletûzdelt második negyed követte. A soproniak nehezen bírtak a szervezett szombathelyi védelemmel. Többször is a 24 mp lejárta elõtt kényszerbõl dobták el a labdát. A hazaiaknál Sajni, Mérész és Bakonyi vállalt legtöbbet magára. A vendégeknél Kálmán mellett Pankár jeleskedett. A fiatal Henrik és Jávorszki sikeres hárompontosaival tûnt ki, ami igen fontos volt a vendégsikerhez. A soproniaknál a csereként beállt Lakatos lendületet vitt a játékba, és szép ziccereket dobott. A befejezõ játékrészben Durcek és Jakabovic, valamint Helbich jutott a kipontozódás sorsára. Kálmán büntetõivel biztosította be gyõzelmét a Szombathely.

Ászok: Jakabovic 12/6, Mérész 12/3, BAKONYI 14/6, Sajni 11, Durcek 12, Cs: LAKATOS 11, Sallay 2. Edzõ: Heirich Róbert.

Falco: KÁLMÁN 30/6, PANKÁR 17/6, HENRIK 8/6, Helbich 8, Tarle 10, Cs: JÁVORSZKI 9/9, Edzõ: Szrecsko Szekulovics.

Tvordy György