CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1999. február 19., péntek 00:00


Az "intelligens város" modell kialakítását a városvezetés szorgalmazza, szorosan együttműködünk kialakításában az Internet Egyesülettel...

A Polgármester Úr válaszol.

Eltelt néhány hónap a választások óta. Szeretnénk, ha Polgármester Úr köszöntené az Internetto. Sopron olvasóit, akik a  világ legkülönbözőbb részeiről olvassák magazinunkat, és válaszolna néhány kérdésünkre.

1., Miben különbözött és miben hasonlított a négy évvel ezelőtti és a jelen kezdés?

A négy évvel ezelőtti kezdéskor csak a 20 év államigazgatása, köztisztviselői gyakorlat állt rendelkezésre, a jelen kérdésben már a négy éves politikusi gyakorlat és az elmúlt négy év emberi és szakmai tapasztalatai is segítik munkámat.

2., A kezdeti tapasztalatok alapján mennyiben fogja segíteni munkáját, hogy jelenleg 3 alpolgármestere is van a városnak?

A 3 alpolgármester a koalíciós megállapodás alapján nagy önállósággal irányít különböző területeket. Számomra ez nagy könnyebbség, így több figyelmet tudok a város fejlesztési elképzeléseire, a városkép és a kapcsolatok kialakítására fordítani.

3., Milyen fő projectek segíthetik Sopron gazdasági fejlődését?

Az "Ipari Park" projekt, a többcélú Konferencia és Kulturális Központ, a 84- 85-ös út korszerűsítése.

4., Hogyan áll a "konferenciaváros" koncepciója, várhatóan mennyi és milyen ütemben valósul meg a korábbi tervekből!

A "konferenciaváros" koncepciója elsődleges célként az előbb említett KKK kialakítását jelöli meg, emellett szükség van egy olyan koordinációs és szervező irodára, amely egyezteti a konferencia és kultúrrendezvények időpontjait és javaslatot tesz a különböző szervezeteknek a legmegfelelőbb időpontokra.

5., Keleti és nyugati irányban ,ilyen közútfejlesztést, kapcsolati lehetőség fejlesztést terveznek megvalósítani az Egyesült Európa számunkra is várható megvalósulásáig?

Elsődleges a 84-85-ös út korszerűsítése, ezt rögtön a soproni vagy elkerülő út megépítése kell, hogy kövesse egészen az országhatárig, majd ezt követően az S9 gyorsforgalmi út megépítése a térségben.

6., Milyen tervei, elképzelései vannak az új városvezetésnek az "intelligens város" modellel kapcsolatban, hogyan tervezik az internet adta lehetőségeket munkájukba beilleszteni.

Az "intelligens város"modell kialakítását a városvezetés szorgalmazza, szorosan együttműködünk kialakításában az Internet Egyesülettel. Az internet adta lehetőségek kihasználási lehetősége és ezzel együtt jelentősége is folyamatosan bővül.

Dr. Gimesi Szabolcs

polgármester