CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. május 15., kedd 13:02


SopronMedia

A KISALFÖLD híreiből válogattunk:

A kastély jövõjéért

A fertõdi Eszterházi kastélyban Ivanics Ferenc, a megyei Közgyûlés elnöke, Csány Éva, a Mûemlékek Állami Gondnoksága igazgatója és Fülöp Géza, Fertőd polgármestere ünnepélyes keretek között látta el kézjegyével azt a háromoldalú megállapodást, amely a világszerte ismert mûemlékegyüttes további sorsát érinti. Mint ismeretes, a fertõdi kastély-rehabilitáció 15 milliárd forintos projektjének megvalósítása a nemzeti kastélyprogram legnagyobb jelentõségû vállalkozása.

Palotay-bérlet: új idõpont

A Soproni Petõfi Színházban május 21-én, hétfõn este játsszák a május 10-én elmaradt Spiró György Az imposztor címû Palotay-bérletes elõadását.

Felvételi a zeneiskolába

A soproni zeneiskola május 16-án, szerdán felvételi-alkalmassági meghallgatást tart. A zenét tanulni vágyók délután 3-tól este 6-ig jelentkezhetnek az Erzsébet utcai intézményben.

Ingyenes oltás

Tengerdi Antal humánpolitikai alpolgármester elmondta, hogy a soproni lakosság 24%-a, mintegy nyolcezer ember tartozik a hatvanöt éven felüliek azon csoportjába, amely jogosult a tüdõgyulladás elleni ingyenes oltásra.
Erre a célra a soproni önkormányzat húszmillió forintot különített el.
Az oltóanyagot ingyen biztosítják mindazoknak, akik háziorvosuknál május 21-ig jelentkeznek. Az adatok összesítése után következik a vakcina megrendelése, amelynek beadásáért sem kell természetesen fizetni. A vakcina három-öt évig nyújt védettséget azoknak, akik ezt megkapják.

Rendkívüli Közgyûlés

A múlt heti II. világháborús bomba miatti események miatt elmaradt  rendkívüli közgyûlésre ma kerül sor délután hat órai kezdettel. A meghívó szerint valószínûleg zárt ülésen tárgyalják majd a RDMB Szállodafejlesztõ Kft., valamint a Hotel Rózsadomb Rt. jelenlegi helyzetérõl szóló beszámolókat.
A napirendre kerülõ másik két elõterjesztés a Lövérekkel, illetve annak védelmével foglalkozik majd.

Nyárnyitó

Beindultak a szabadidõs programok az Aquarázs Rekreációs Sportegyesületnél. Lovaglásra és kerékpártúrákra várják a gyerekeket és már szervezik a nyári szünidei táborokat is.
Május 12-tõl bárki részt vehet a kéthetente szervezett kerékpártúrákon. A találkozó minden esetben délelõtt 9 órakor lesz a Papréten. Az egyesület az idén is megszervezi a sportnapközis tábort, sõt a választható sportágak számát is növeli. A június 18-tól július 13-ig tartó, egyhetes turnusokban szervezett nyári táborban az edzõkön kívül gyermekfelügyelõk is vigyáznak a táborlakókra.
A jelentkezéseket június 8-ig várják a szervezõk.
Az egyesület programjairól a 30/21-69-510-es telefonszámon kérhetõk információk.

Hírközlési séta

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Soproni Szervezete hírközlési sétát szervez május 25-én Sopronban.
A gyülekezõ a Széchenyi téri posta elõtt lesz háromnegyed háromkor. A résztvevõk szakavatott idegenvezetõk irányítása mellett azzal a céllal tesznek sétát a városban, hogy a 1514 éves soproni hírközlés tárgyi emlékeit felkeressék.
A séta végállomásaként a Postamúzeumba is ellátogatnak a rendezvény résztvevõi.
A tervezett séta pontos útvonaláról és egyéb részletekrõl Nagy Tamásnál, a HTE soproni szervezetének titkáránál lehet érdeklõdni a 30/296-53-58-as telefonszámon.

L'art Pour L'art

A korábbi tájékoztatással ellentétben ma csak a 18 órai kezdettel meghirdetett elõadásra kerül sor a GYIK-ban. A brutális katicabogár címû mûsor fél kilencre váltott jegyei a korábbi elõadásra érvényesek, vagy közvetlenül az elõadás elõtt a helyszínen viszaválthatók.
 
 
Civitas Hírmagazin híreiből:
2001. május 15.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lőgyakorlatot tart a Harkai Katonai Lőtéren május 23-tól 31-ig 8.00 és 13.00 óra között. Kérik, hogy a balesetek megelőzése céljából ezekben az időpontokban mindenki kerülje el a lőteret.

Az ötödik Országos Víziközmű Konferenciát tartják holnap és holnapután a Sopron Szállóban.