CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. május 16., szerda 21:13


Rendkívüli Közgyűlés

Rendkívüli közgyűlésre került sor kedden Sopronban

2001. május 15-én rendkívüli ülés keretében elfogadta a Közgyűlés és a mai napon kihirdetéssel hatályba lép a Lőverek területére kiterjedő változtatási tilalomról szóló rendelet. Ennek megfelelően a területre vonatkozó szabályozási terv és helyi építési szabályzat elfogadásáig, de legkésőbb 2002. május 15-ig a Lőverekben telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévőt átalakítani, bővíteni, lebontani, bármiféle értéknövelő változtatást végrehajtani tilos.

A Városfejlesztési Bizottság javaslatára a Közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy a tilalom korlátozására készítsen előterjesztést.

A polgármester úr visszavonta a Lőverek egy részére tavaly decemberben elrendelt változtatási tilalom feloldására vonatkozó előterjesztést, így jelenleg a korlátozás a teljes városrészre kiterjed.

Második, illetve harmadik napirendi pontként zárt ülésen tárgyalta meg a Közgyűlés az RDMB Szállodafejlesztő Kft., illetve a Hotel Rózsadomb Rt jelenlegi helyzetéről szóló előterjesztéseket. Felhatalmazta a polgármestert, hogy a társaságok taggyűlésén, illetve közgyűlésén a várost, mint tulajdonost képviselje. A taggyűlést ma tartják, a rendkívüli ülés összehívását ez is indokolta.