CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 17., csütörtök 08:45


Csoda nem történt

Bajnoki döntõ: 1:0 Pécs

BAJNOKI DÖNTÕ ELSÕ MÉRKÕZÉS

MIZO-PÉCSI VSK - GYSEV-RINGA 67:44 (17:5, 20:13, 18:18, 12:8)

Sokáig reménykedtünk, de végül rá kellett jönnünk: csodák pedig nincsenek! A pécsiek egész évben remek teljesítményt nyújtottak, mindenesetre jobbat, mint a GYSEV, és azt szerettük volna, hogy ez a döntõre megforduljon. Nem történt meg. Sõt! Még az eddigiektõl is nagyobb volt a pécsi fölény.

Most csak Balogh Judit hozta magát

Balogh volt az egyedüli, aki tudásához és hírnevéhez méltóan szerepelt. A többiek megadták magukat. A hazaiak védekezése mintaszerû volt, nagyon nehéz volt dobóhelyzetet kialakítani. Kiütközött a korábban is sejtett gyenge pontok eredményezte hátrány. Vilipic alkalmatlan komoly feladatok megvalósítására. Jellemzõ, hogy elsõ pontját a második félidõben érte el. Aztán sajnos az ún. egyes poszton, a játékszervezõ posztján sincs emberünk. A kezdõ ötösben nincs is ilyen vénájú játékos, amit meg Donkó nyújt ezen a poszton, az egészen halovány. Érthetetlen Eördögh hosszú hetek óta tartó mélyrepülése, képtelen dobóhelyzetbe hozni magát, teljesen alibi kosárlabdát mutat. A derékfájdalma óta nem tudja visszanyerni formáját, azt hiszem ennek más oka is van, mint a sérülés következménye.

Sajnos a mi védekezésünk igen gyenge volt, vagy mondhatjuk úgy, hogy a pécsiek támadása számunkra megoldhatatlan feladatot jelentett. Pedig a védekezés leginkább fegyelem és koncentráció kérdése. Õk mindig ki tudtak alakítani dobóhelyzetet, sokszor volt üresen befutó játékosuk, aki könnyedén dobott kosarat. Ezen a szinten a blokkokat át kell tudni törni, vagy leváltani a bemozduló támadót, de ehhez koncentráció és kiváló csapatmunka szükséges. Egy negyed alatt 5 illetve 8 pontot szerezni önmagáért beszél. Nagyon-nagyon gyenge teljesítmény!

Szóval az elsõ felvonás elúszott, és következik szombaton este Sopronban a folytatás. A szurkoló mindig reménykedik a forma javulásában és abban, hogy kedvencei magabiztos gyõzelmet érnek el. Hol van az az egy pontos gyõzelem?

PÉCS: IVÁNYI 8, Csák 10, Tuvic 8, VILUTYTE 17, KÁROLYI 14/6, Cs: BÉRES 8, Pretreger 2, Keller -, Darida -, Burgmann -. Edzõ: Rátgéber László.

GYSEV: Eördögh -, BALOGH 24/9, Zirková 8/3, Vilipic 4, Kovácová 5, Cs: Seres 2, Donkó 1, Dénes -. Edzõ: Sterbenz László.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>