CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. május 17., csütörtök 17:56


SopronMedia

Tallózás a Kisalföld soproni híreibõl:

Nyílt nap a múzeumban

A Múzeumi Világnap alkalmából a Széchenyi István emlékmúzeum nyílt napot tart.
Pénteken látogatási idõbenm, a múzeum munkatársainak irányítása mellett az érdeklõdõk 15-20 fõs csoportokban betekinthetnek a múzeum olyan helyiségeibe is – restaurátor mûhely, könyvtár, raktár - amelyben a szakmai munka folyik.

A Múzeumi Világnap alkalmából a Központi Bányászati Múzeum (Sopron, Templom utca), május 18-án pénteken 10-18 óra között díjmentesen áll nyitva a látogatók elõtt.
 
 

MTV-s távlatok

A körzeti adások sugárzásának negyed évszázados jubileuma alkalmából az ország egyik legkorszerûbb regionális stúdiójába, a soproniba látogatott Mendreczky Károly, a magyar Televízió Rt. Ügyvezetõ alelnöke.
A közszolgálati média vezetõje a 44 éves hazai televíziózás jelenlegi helyzetérõl, a megújulás és egy új mûsorstruktúra bevezetésének szükségességérõl is szót ejtett.
Az MTV gazdálkodásáról szólva az ügyvezetõ ismertette, hogy sok milliárdos hiánnyal zárták a múlt évet.
Belénessy Csaba az MTV regionális, kisebbségi és határontúli fõszerkesztõségének vezetõje úgy nyilatkozott: a reginális szerkesztõségek egyetlen forinttal sem lépték túl a számukra engedélyezett mûsorkereteket.
Koczka Tibor, a soproni körzeti tévé stúdióvezetõje a helyi munkatársakkal összefüggésben leszögezte, hogy az MTV kedvezõtlen anyagi helyzete miatt nem kell létszámleépítésre számolni Sopronban.
 
 

Konferencia a gyermekvédelemrõl

Idén százéves a magyar gyermekvédelem. Az évforduló tiszteletére tegnap Sopronban megnyitották azt a konferenciát, amelyet továbbképzési célokkal szerveztek a polgármesteri hivatal gyermekvédelemmel is foglalkozó intézményei.
A Pannonia Med Hotelben megjelenteket a város nevében dr. Payer Erzsébet alpolgármester köszöntötte, miután dr. Sütõ Teréz, a szociális iroda vezetõje a szervezõk részérõl üdvözölte a konferencia résztvevõit.
A nyitóelõadást Lakner Zoltán, a Szociális és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára tartotta, aki hangsúlyozta, hogy szakmapolitikai szándékuk a változtatás, azaz, hogy a kríziskezelést felváltsa a prevenció.