CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 19., szombat 12:56


Az Ászok kosarasai megszenvedtek a győzelemért

Az utolsó utáni pillanatban...

Az utolsó utáni pillanatban…

SOPRONI ÁSZOK KC - DOMBÓVÁRI VMSE 76:73 (21:14, 18:15, 16:19, 21:25)

Az A csoportban való bennmaradás érdekében nagyon fontos találkozóra került sor. A Dombóvár már biztosította helyét jövőre a legmagasabb osztályban, de az Ászoknak még nagyon kellett ez a győzelem.

A félidőig úgy látszott, hogy nagyobb gond nélkül sikerül itthon tartani a két pontot. A vendégek nem nagyon törték magukat, így folyamatosan 5-10 pont körüli előny volt Bosznicséknál. Ekkor sem volt színvonalas a mérkőzés, de küzdelem volt a javából. Sajnos Bosznics és Stan hamar elfáradt, és ez nagyon lelassította a hazaiak játékát. Lakatos ekkor lendületes volt, Sajni középtávoli kosarai adtak némi előnyt. Azért ekkor is lehetett érezni, hogy itt még lehet gond a végére, mert a vendégek sokat hibáztak biztos helyzetből is, és ha jobban dobnak, akkor szoros lehet az eredmény.

A második félidő igazolta is félelmünket. Polster és Lenard dobálták a kosarakat - az előny rohamosan fogyott. A negyedik negyedet még sikerült 7 pontos előnnyel kezdeni, de a lendületes dombóváriak a hajrában átvették a vezetést. Igen izgalmasan alakult a befejezés. 1,8 mp volt hátra, amikor a vendégek 2 ponttal vezettek, és sportszerűtlen hibát követtek el Boszniccsal szemben. Ő bedobta a két büntetőt, s a felezővonalról indított labdát is úgy dobta el, hogy a duda megszólalt, amikor a labda a levegőben volt - és az csont nélkül hullott a gyűrűbe. Óriási volt az öröm e nagyszerű teljesítményt követően. Ezzel a remény tovább élve maradt a bennmaradást illetően.

ÁSZOK: Sajni 17, LAKATOS 14/3, Stan 14, Bakonyi 5/3, BOSZNICS 16/6, Cs: Mérész 4, Kocsis 4, Edző: Kmézics Zorán.

DOMBÓVÁR: LENARD 18/6, Tursics 8, POLSTER 19, ECSERI 11, Balogh -, Cs: Kováts 12/6, Baugartner -, Szili 3, Trupp 2, Edző: Meszlényi Róbert.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>