CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. május 24., csütörtök 09:22


Rendkívüli közgyûlést tartott a képviselõ-testület

Tilalom a Lövérekre

Tilalom a Lövérekre
Rendkívüli közgyûlést tartott a képviselõ-testület

Rendkívüli közgyûlésen Sopron képviselõtestülete négy, sürgõs döntést igénylõ témát vitatott meg.
A Lövérek városrészben olyan folyamat indult el, illetve az ingatlantulajdonosok részérõl olyan törekvés nyilvánult meg, amely veszélyezteti Sopron kiemelt és méltán országos hírû városrészét, a Lövéreket. A tervezett, és a részben már megkezdõdött építkezések nincsenek összhangban a városrész jellegzetes képével.
Változtatási tilalmat rendelt el a Lövérek területére a rendkívüli közgyûlésen jelen lévõ tizenkilenc képviselõ.  Ennek értelmében a Lövérek szabályozási tervének megszületéséig – legfeljebb egy évig – az említett városrészben tilos az új telkek kialakítása, továbbá engedélyeztetéshez kötött építési munkák kivitelezése. Egyes képviselõk nézete szerint túlontúl szigorú ez a megkötés, mások viszont támogatták azt a határozati javaslatot, hogy a legközelebbi közgyûlésre a polgármester vizsgálja meg a tiltás egyes pontjainak enyhítési, esetleges oldási lehetõségeit.
A rendkívüli közgyûlés zárt ülésen foglalkozott az RDMB Szállodafejlesztõ Kft., valamint a Hotel Rózsadomb Rt. jelenlegi helyzetével. A sajtó képviselõi annyit megtudhattak, hogy dr. Gimesi Szabolcs polgármestert a képviselõtestület mérlegelési jogkörrel ruházta fel, a budapesti tanácskozáson saját belátása szerint kell döntenie.

Nyk