CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. május 28., hétfő 11:49


A SMAFC után az Ászok is kiesett

A fiúk a második vonalban...

A fiúk a második vonalban…

MAFC KE - SOPRONI ÁSZOK KC 100:91 (26:14, 31:21, 15:29, 28:27)

Sajnos, bekövetkezett, amitõl sokan tartottak, nevezetesen, hogy az Ászok nem tud idegenben gyõzelmet aratni. Ez pedig azt jelenti, hogy a következõ bajnokságban a SMAFC után az Ászok sem õrizte meg tagságát a legmagasabb osztályban.

A kissé öreges csapat fokozatosan esett vissza, amint az erõtartalék csökkent. A csapat játékának arculatát adó Bosznicsot Horváth Ákos nagyon jól kikapcsolta a játékból, ezzel a soproni társaság nem volt képes eredményesen játszani. Az elsõ két negyedben 22 pontos elõnyre tett szert a fõvárosi csapat; ez már sejtette, hogy ismét kénytelen lesz az Ászok vesztesként elhagyni a játékteret. A fõ rivális szegedi csapat hozta a Bp. Honvéd elleni mérkõzését, és ez megadta a kegyelemdöfést.

Sajnos, az Ászok olyan csapnivaló anti-kosárlabdát játszott, aminek nem is lehetett más az eredménye. Ez a játék alapvetõen gyors akciókra épül, jó erõnlétû fiatalok száguldoznak a pályán. Nos, az Ászok játékosai nemhogy nem száguldoztak, de gyakran a támadáshoz való felsétálás is nehezen sikerült. Sajnálkozunk, mert a kosárlabda szépségét a férfiak játéka jobban kidomborítja, és a legjobb hazai csapatok küzdelmében részt venni rangot jelent. Ez most egy évre mindenképpen elmarad, és csak reménykedni tudunk, hogy egy év múlva kedvezõbb lesz a helyzet.

MAFC: PUSKÁS 14, HORVÁTH Á. 9/3, WILKERSON 23/6, Hartwich 10, FÜLÖP 10, Cs: KANGYAL 19/3, Horváth Cs. 7, KOLARICS 8, Major -, Csányi -. Edzõ: Zsoldos András.

ÁSZOK: Bosznics 14, Lakatos 4/3, BAKONYI 12/6, Sajni 10, STAN 13, Cs: MÉRÉSZ CS. 30/9, Sallay 4, Körtélyesi -, Kocsis 4, Posch -. Edzõ: Kmézics Zorán.

UNIVER KSE - SMAFC-ROTO ELZETT 105:66 (27:21, 27:20, 22:14, 29:11)

A NEGYEDIK PERCBEN A KECSKEMÉTI Takácsot a játékvezetõk kiállították, azonban az elsõszámú irányítója nélkül maradt csapatot nem blokkolta ez az esemény, mert a társak nagyszerûn dobtak és védekeztek. A hazaiak bár nem az A csoportba kerülésért játszottak már, mégis lelkesen és becsülettel küzdöttek. Mind a négy negyedben felülkerekedtek a visszafogott soproniak ellen, és ilyen különbséggel is megérdemelten gyõztek.

Ezzel befejezõdött a SMAFC egy évig tartó NBI A csoportos tagsága. Amitõl sokan már a bajnokság kezdetekor féltek, hogy ez a csapat nem lesz elég erõs a bennmaradáshoz, be is következett. Voltak jó mérkõzéseik, de fokozatosan elõjöttek a belsõ bajokból származó nehézségek, és a sérülésekkel csak tetézõdtek a problémák. A SMAFC nagyon kis csapatnak számít a legjobb hazai egyesületek versengésében, és az ebbõl származó hátrányokat nem tudták feldolgozni. Most csak abban reménykedünk, hogy a SMAFC õszre rendezi sorait, és az új bajnokságban a B csoportban újra örömet szerez híveinek.

KECSKEMÉT: Takács -, MUNTEÁN 17/9, HAJDÚ 13/3, BOVÁNOVICS 25/6, GAVRILOVICS 18, Cs: Magyar 4, Pásztor 6, Tamás 9/3, Bogdán 9/3, Forgó 4, Edzõ: Radovics József.

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 9, Szlávik J. 12/3, Vavra P. 4, MOLNÁR 20/9, Cs: Bausz 7/3, Mogyorósy 2, Kotlik 6, Csátaljay -. Edzõ: Sterbenz Tamás.



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>