CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szinte hihetetlen

2001. május 29., kedd 14:59


Szibériában még mindig tél van

Bombák törték a Léna folyó jegét

Bombák törték a Léna folyó jegét

Négy Sukhoi-24 típusú repülőgépet rendelt Putyin elnök a múlt héten a Léna folyó fölé, hogy bombázzák szét a jeget. A Léna kilépett medréből, és hatalmas területeket árasztott el Kelet-Szibériában. A repülőgépek 80 bombát dobtak le a folyó jegére 80 km hosszban. A képen látható Lensk városát elöntötte az árvíz, ahol 400 ház összedőlt, másik 1700 megsérült. Közel 30 000 embert kellett kilakoltatni.

Tiger Woods és a Dow Jones index. Lehet, hogy Tiger Woodsnak nagyobb befolyása van a Wall Street-re, mint Alan Greenspan-nek? Elemzők megfigyelték, hogy minden alkalommal, amikor a golfozó hazájában játszik, a Dow Jones index 10 és 374 pont között felszökik a következő napon. Amikor a hétvégén máshol van, akkor a részvényárak esnek.

Aláírás-gyűjtés. Az Európa Parlament közel 60 tagja írta alá azt a petíciót, ami felszólítja a fogyasztókat, hogy bojkottálják az ExxonMobil benzinkutakat. Az óriás szolgáltató ugyanis támogatta George W. Bush amerikai elnököt a kyotoi jegyzék elvetésében, ami a melegházhatást okozó gázkibocsátást korlátozta.

Internet az Oxfordi Egyetemen Az Oxfordi Egyetem a következő tanévben megnyitja az Internet Intézetét. Olyan témákat kíván tanulmányozni, mint az Internet-használók megoszlása a világon, hogyan lehet az emberekben online megbízni, és a hallgatókat felkészítik az Internet jogi-gazdasági és pszichológiai szempontjai megismerésére.

Video-Game zeneszerzés Újabban a Video-Game-ekhez komponált zene tartozik a korábbi búgó-zúgó, sípoló hanghatások helyett. Egy ilyen zeneszerző Nobuo Uematsu, aki Tokióban él és nagyon szigorú magához, amikor zenét ír vagy játszik. Azt mondja: "amit mi szándékozunk írni, az nem egy tökéletes zenei kompozíció, de egy egészében kiváló video game".

Johnny Deep A Napster bírósági felfüggesztésével Johnny Deep Aimster néven indított zenei programot az interneten. (a nevet Aimee nevű lánya után választotta, akit a képen láthatunk). Véleménye szerint az általa készített anyag a legjobb alternatív az interneten levő zenei szolgáltatás helyett.

Készült a TIME magazin 2001. május 28-i száma alapján



Tvordy György <gytvordy@sopron.hu>