CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1999. március 29., hétfő 00:00


"Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a hagyományos, tavasznyitó Német Nemzetiségi Bált..."

Echte ungarndeutsche Balle, avagy izzik a csarnok...

Echte ungarndeutsche Balle, avagy izzik a csarnok...
(Mondta az egyik bálozó)
   Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a hagyományos, tavasznyitó Német Nemzetiségi Bált a Fenyõ-téri Általános Iskolában. Az eseményen vendégként megjelent Varga Gyula, a körzet önkormányzati képviselõje, Franz Steindl, Pulbach polgármestere, burgenlandi országgyûlési képviselõ; Jozef Wein, a pulbachi testvériskola igazgatója, valamint Stephan Leeb igazgatóhelyettes.
   A bálozókat a fõszervezõ, Barilichné Tóth Rita köszöntötte, majd átadta a szót az iskola igazgatójának, Kovács Lászlónénak. Ezt követõen az iskola gyermektánccsoportja lépett fel, majd a brennbergi Borbála Kórus adott elõ tradícionális Brennberg és környéki népdalokat. Ezután Franz Steindl rövid beszédében kifejtette, hogy Magyarország felkészült az európai uniós tagságra, minden esélye megvan arra, hogy a közösség tagja legyen. A polgármester szavai után a pulbachi néptáncegyüttes mûsora következett, majd az est fénypontjaként bekonferált Testvériség Néptáncegyüttes .
   Akik óriási sikert arattak. Mûsoruk a polgármester tetszését is elnyerte, így meghívta a csapatot egy pulbachi vendégszereplésre. Aztán a World Dance Klub tagjai táncoltak néhány percet, majd az est hátralévõ néhány órájában Kostevc Ernõ és együttese szórakoztatta a publikumot.
   A bál bevétele a "Fejlõdõ Fenyõért Alapítvány" számlájára kerül.
Herr Major