CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2001. jĂşnius 06., szerda 14:12


Ügyesek voltak a soproni gyerekek

Gyermek Országos Kardbajnokság Sopronban

Gyermek Országos Kardbajnokság Sopronban

A Leány Kardcsapat bronzérmes

Június 2-án a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornaterme zsúfolásig megtelt kardvívókkal, érdeklődő családtagokkal és sportbarátokkal, mivel a Gyermek Országos Egyéni és Csapatbajnokságra került sor Sopronban. Külön öröm volt a rendezők számára, hogy hosszú idő után ismét vívóversenyt rendezhetnek városunkban, és az érdeklődők ilyen szép számban jelennek meg.

Az első versenynapon a kard egyéni versenyszámokat bonyolították le. Minden jól kezdődött a hazaiak szempontjából. Fiú kardban a négy soproni versenyző sikeresen továbbjutott a két selejtezőkörből, s így a 64-es táblán folytathatták a küzdelmeket. A táblán külön örömünkre szolgált, hogy Pirger Tamás 2. kiemeltként volt rangsorolva. A 32 közé jutásnál még csak egy soproni "vérzett el a csatában", de megmaradt három vívónkból a 16 közé már csak Pirger Tamás jutott be. A legjobb nyolc közé kerülés már neki sem sikerült, Puy Kristóf, a BSE versenyzője megállította a döntőbe jutás küszöbén. A kiegyenlített mezőnyben elfogadható teljesítményt nyújtottak a fiúk, de egy 8-as döntős helyezés benne volt a hazai csapatban.

Végeredmény : (A Vasas versenyzői szinte taroltak!)

1. Szilágyi Áron Vasas

2. Szabados Mihály Vasas

3. Luczáti Márton Vasas

A soproniak eredményei :

9. Pirger Tamás

18. Betuker Péter

32. Andrónyi Ármin

37. Zügn Márton

Délután a lányok folytatták, s az öt soproni kislányból az első két forduló után négyen kerültek a 32-es "lyukas" táblára. A négyből még két vívónk, Balázsfi Enikő és Németh Dóra is bekerült a 16-ba, de a döntőbe jutásért mindketten vereséget szenvedtek. Bolodár Zoltán és Magas Ádám edzők számára egy kis szomorúságot okozott, hogy mind a fiúkban, mind a lányokban benne volt egy 8-as döntős helyezés.

Végeredmény :

1. Bújdosó Alexandra BSE

2. Pető Réka Vasas

3. Áment Orsolya Vasas

A soproniak eredményei :

10. Balázsfi Enikő

15. Németh Dóra

18. Homor Marietta

19. Marton Tamara

30. Kocsis Krisztina

A második napon aztán sikerült éremmel zárni a küzdelmeket! A Soproni Líceumi Vívóegylet leány kardcsapata bronzérmet szerzett neves fővárosi egyesületeket szorítva maga mögé. Az első hat helyezett :

Leány Kardcsapat :

1. GEAC

2. Vasas

3. Sopron

4. Bocskai SE

5. VDDSE

6. UTE

Fiú Kardcsapat :

1. Vasas

2. BSE

3. GEAC

4. UTE

5. Sopron

6. Szigetszentmiklós

Nagy András