CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. június 08., péntek 14:09


Csúcs ez a Bayern!

Focinapló - 2001. május

Focinapló  -  2001. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából



május 6. Talán már a scudetto eldöntése volt a tét a Juventus – Roma rangadón Olaszországban. Hiába vezetett a torinói gárda, a "Farkasoknak" mégis sikerült kiegyenlíteni, ezzel a Juventus-t megelőzte a Lazio, a Roma pedig egy igen komoly lépést tett az idei aranyérem elhódítása felé.

május 12. Magyarországon is végre eljött a derby ideje, amely hosszú évek után idén végre már nagy százalékban a sportról szólt. A rendőrség komoly és költséges intézkedéseinek (pl. sátor a metró és a vendégszektor között) hatására idén elmaradt az utcai harc, helyette változatos mérkőzést láthattak a szurkolók. Hiába vezetett kétszer is a Ferencváros, az Újpest kétszer is azonnal egyenlíteni tudott, így maradt a 2:2-es végeredmény.

május 12. Az FA-kupa döntőjében megmérkőzött a MU árnyékából idén csak nagy nehezen kilépni tudó két angol nagycsapat. A Liverpool és az Arsenal összecsapásán 2:1-es eredményt regisztrálhattunk, így a Liverpool a Liga-Kupa mellett a legrangosabb angol kupát is elhódíthatta. Már csak az UEFA-kupa hiányzik a triplázáshoz …

május 16. Idén Dortmund rendezhette az UEFA-kupa döntőjét. Arra azonban nem számított senki, hogy két defenzívnek mondott gárda, a Liverpool és a Deportivo Alaves összecsapása ekkora meccset hoz majd. A Liverpool többször is vezetett, de a spanyolok mindig felálltak a padlóról. A rendes játékidő után 4:4 állt az eredményjelzőn, majd egy öngóllal nyert a hosszabbításban 5:4-re a Liverpool. Ez igazi csodafoci volt !

május 23. A Bajnokok Ligája idei döntőjét a Valencia és a Bayern München játszotta, jó meccsen 1:1-es végeredmény született, majd 11-es rúgásokkal nyert a Bayern München. Ez Kahn nagy napja volt, a bajor portás mindent védett !