CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. június 17., vasárnap 15:20


Bérház épül Szombathelyen - és más hírek

Bérház épül Szombathelyen - és más hírek


A Vas Népe lapjairól idézek.

Elhelyezték az alapkövet

Jövőre 21 új bérlakást adnak át a vasi megyeszékhelyen. Az építkezés alapkövét június 14-én helyezték el. Az önkormányzat a Gazdasági Minisztérium pályázatán 237,5 millió forintot nyert. A Szent Márton utca 55. szám alatt hat lakás, a 67-69. szám alatt pedig egy négyszintes épületben 15 bérlakás épül. Kapcsolódó beruházásként garázsok, irodák létesülnek, parkosított lesz az udvar. A hatlakásos bérházban 65 négyzetméteres, a 15 lakásosban 55 négyzetméteresek épülnek. Így egy lakás átlagosan 9,7, illetve 10,5 millió forintba kerül.

Papszentelés a székesegyházban

Öt szerpapot szentelt áldozópappá a székesegyházban dr. Konkoly István megyéspüspök. Ahogy a korábbi években, ezúttal is a székesegyház felszentelésének évfordulóján tartották a papszentelést.

Az idén kibővül a Savaria Karnevál

A háromnapos rendezvénynek augusztus 24. és 26. között ad otthont a város. A tavalyi két helyszín helyett idén öt helyszínen zajlik majd a Savaria Karnevál - mindenhol más-más események várják az érdeklődőket. A lelátó a Ferences kertben kibővült, 2500 ember kaphat ott ülőhelyet az előadásra. Honlap is készül a karneválról, már a végső fázisban tart a művelet.

Rajzos Tragédia

Jankovics Marcell filmrendező Madách Imre Az ember tragédiája című drámájából készített rajzfilmjét mutatja be június 18-án este 7 órakor a Művészetek Háza szalonjában Szombathelyen. A vetítést beszélgetés követi, amelynek során a rendező - a Nemzeti Kulturális Alapprogram elnöke - válaszol az érdeklődők kérdéseire.

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.