CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. június 25., hétfő 15:56


Gazdag s sznes az nnepi hetek programja

A Dek tren tzet ugrottak

A Dek tren tzet ugrottak
Gazdag s sznes az nnepi hetek programja
Bizony, sokig emlkeznk a pnteki lnyokra, a mazsorettekre, akiknek mozgst gy lengte be a szpsg, mint egy kellemes illatszer, ciklmenillat. Msok a vrosi fvszenekar muzsikjra, azutn a kassai tangharmoniksok msorra mondtak rvendve minden jt, utbb Emir Kusturica vilghr zenszeire, s a dalok az g fel szlltak, s igaza volt Szjer Jzsefnek abban, hogy a soproniak pldt mutattak az orszgnak az nnepi hetekkel negyvenngy esztend nem kis id a nyri fesztivl trtnetben , meg abban is, hogy a vros Eurpa kzepn van, s mg inkbb ott lesz, ha csatlakozunk az uni intzmnyrendszerhez, vagyis mondom n sok minden tudja felkelteni a vgyat, hogy elbbre jussunk, ne maradjunk le semmirl, ami segthet bennnket a jvben.
Az ilyen programok biztosan. Sopron orszggylsi kpviselje, aki a megnyitn Hanzsros gnes ftancsos utn szlt, emlkeztetett a nagy hagyomny rendezvnysorozatra, amely mindig gazdag programot, komoly s knnyedebb szrakozst knlt a trsgben lknek s vendgeiknek.
Az nnepi hetek zenvel meg kpzmvszettel voltak kiblelve, mig elksr emlk lehet egy-egy produkci, amikpp sokoldal s magas sznvonal programot gr a mostani nyr is. Csodlkozhatunk a biennln, a sok elismerst hoz rmeken a Lbashz termeiben, tapsolhatunk a rgizene jeleseinek, s mindazoknak, akik j vilgot trnak elnk.
A nyri napfordult nnepelve a Dek tren tzet ugrottak lnyok s legnyek, rljnk tovbb az nnepnek, az olvas figyelmbe ajnlva az jabb rendezvnyeket.