CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. június 25., hétfő 15:56


Gazdag és színes az ünnepi hetek programja

A Deák téren tüzet ugrottak

A Deák téren tüzet ugrottak
Gazdag és színes az ünnepi hetek programja
Bizony, sokáig emlékezünk a pénteki lányokra, a mazsorettekre, akiknek mozgását úgy lengte be a szépség, mint egy kellemes illatszer, ciklámenillat. Mások a városi fúvószenekar  muzsikájára, azután a kassai tangóharmonikások mûsorára mondtak örvendve minden jót, utóbb Emir Kusturica világhírû zenészeire, és a dalok az ég felé szálltak, és igaza volt Szájer Józsefnek abban, hogy a soproniak példát mutattak az országnak az ünnepi hetekkel – negyvennégy esztendõ nem kis idõ a nyári fesztivál történetében –, meg abban is, hogy a város Európa közepén van, s még inkább ott lesz, ha csatlakozunk az unió intézményrendszeréhez, vagyis – mondom én – sok minden tudja felkelteni a vágyat, hogy elõbbre jussunk, ne maradjunk le semmirõl, ami segíthet bennünket a jövõben.
Az ilyen programok biztosan. Sopron országgyûlési képviselõje, aki a megnyitón Hanzséros Ágnes fõtanácsos után szólt, emlékeztetett a nagy hagyományú rendezvénysorozatra, amely mindig gazdag programot, komoly és könnyedebb szórakozást kínált a térségben élõknek és vendégeiknek.
Az ünnepi hetek zenével meg képzõmûvészettel voltak kibélelve, máig elkísérõ emlék lehet egy-egy produkció, amiképp sokoldalú és magas színvonalú programot ígér a  mostani nyár is. Csodálkozhatunk a biennálén, a sok elismerést hozó érmeken a Lábasház termeiben,  tapsolhatunk a régizene jeleseinek, s mindazoknak, akik új világot tárnak elénk.
A nyári napfordulót ünnepelve a Deák téren tüzet ugrottak lányok és  legények,  örüljünk tovább az ünnepnek, az olvasó figyelmébe ajánlva az újabb rendezvényeket.