CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

1999. február 08., hétfő 00:00


Sopron város virilistáinak köszöntése

Rangnak számít-e virilistának lenni ?

Sopron város virilistáinak köszöntése
 

Február 5-én, a soproni Megyeháza dísztermében a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sopron MJ Városi Kamarája, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézműves Kamara Sopron MJ Város Regionális Kamarája és a Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara 30. Mezőgazdasági Bizottsága szervezésében sor került Sopron város legnagyobb adófizető vállalkozásainak köszöntésére.

A rendezvényen jelent voltak a vállalkozások képviselői, Sopron polgármestere, alpolgármesterek, a gazdasági kamarák elnökei, titkárai, a polgármesteri hivatal illetékesei és az adóhivatal vezetője.

Az önkormányzat nevében dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntötte a 64 meghívott vállalkozó közül azokat, akik elfogadták a meghívást. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hova-tovább rangnak számít virilistának lenni és megköszönte a jelenlévőknek, hogy munkájukkal nagymértékben hozzájárulnak Sopron város gyarapodásához. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi - mindenki által ismert - gazdasági-pénzügyi körülmények között tovább is szükség lesz a helyi vállalkozások hozzájárulásához Sopron város közterheinek a viselésére.

Hasonló módon köszöntés hangzott el Horváth Vilmos a Kereskedelmi és Iparkamara régióelnöke, valamint Gréczi József a Kézműves Kamara régióelnöke részéről.

Ezek után sor került a díszoklevelek átadására.

Az emléklapok átadása után a gazdasági kamarák egy meglepetéssel szolgáltak: a polgármester, az alpolgármesterek és a városi közgyűlés képviselői számára "érdekvédelmi ajándékot" adtak át. A jelen lévő polgármester és három alpolgármester személyesen vette át Horváth Vilmos kamarai régióelnöktől a márványlapra helyezett réztáblát. A képviselőtestület tagjainak szánt ajándékot bársonytálcán vette át dr. Gimesi Szabolcs.

A réztáblára vésett felirat Soproni Thurner Mihály gondolata: "Tisztemben csak a város érdeke és az igazság fog vezetni". Horváth Vilmos régióelnök elmagyarázta, hogy a réztáblákat úgy készíttette a két gazdasági kamara, hogy azok az ülésteremben lévő asztalokra csavarral rögzítve, mindig a városatyák előtt legyenek…

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester pohárköszöntője után, állófogadás keretében került sor kötetlen véleménycserére és beszélgetésre a résztvevők között.

T.E.