CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. június 28., csütörtök 15:53


Diplomát kaptak az elsõ nappali tagozatosok

A dékán a közgazdászoktól csak elköszönt

A dékán a közgazdászoktól csak elköszönt
Diplomát kaptak az elsõ nappali tagozatosok

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának diplomaosztó nyilvános kari tanácsülése múlt csütörtökön a Gyermek- és Ifjúsági Központban volt. Az elsõ nappali tagozatos végzõs közgazdászhallgatók átvették a diplomát. Az elnökségben ott volt Gyimóthy Géza, az Országgyûlés alelnöke, dr. Koloszár József rektor, dr. Gidai Erzsébet dékán, dr. Faragó Sándor dékán, dr. Fábián Attila oktatási és kutatási dékán-helyettes is. Sopront dr. Gimesi   Szabolcs polgármester képviselte.

Dr. Koloszár József rektor, majd dr. Gidai Erzsébet dékán mondott köszöntõt. Szóltak az 1995-ben levelezõ tagozaton indult közgazdász-képzés nem könnyû kezdeteirõl, az elsõ nappali tagozatos évfolyamról, amelynek hallgatói 1996 szeptemberében kezdték meg tanulmányaikat gazdálkodási szakon, melyhez az egyetem szakindítási engedélyt kapott. 1998 õszétõl a gazdasági fõiskolát végzettek számára egyetemi  szintre hozó levelezõ képzés indult. Dr. Gidai Erzsébet köszönetet mondott a szülõknek, akik segítették a fiatalokat tanulmányaik elvégzésében. Az ifjú közgazdákat, közgazdászokat, mérnök közgazdászokat kérte, ne csak akkor jöjjenek vissza, ha gondjuk van, számoljanak be sikereikrõl is.
– Nehéz szívvel, összeszorult torokkal állok itt, nehéz az elválás, hiszen öt éven keresztül jóban-rosszban együtt voltunk – mondta a kar dékánja. – Harcoltunk, küzdöttünk erõnk szerint, de megérte. Gondoljunk csak arra, honnan indultunk, hol tartunk most. Szép volt tanárnak, diáknak. Most kilépnek az életbe, ott lesznek a közgazdászok, a gazdasági élet csodálatos világában. Gazdagítsák tudásukat, szükség van a jól képzett, esküjükhöz hû szakemberekre. Nem búcsúzom, csak elköszönök. Éljenek a közgazdászok, Isten éltesse magukat!
A közgazdasági kar vegyes kamarakórusának mûsora után elismeréseket adtak át. Az Oktatási Minisztérium által alapított, Soltra E. Tamás éremmûvész által készített emlékérmet dr. Végvári László egyetemi tanár, professzor kapta. Dr. Fábián Attila egyetemi docens és dr. Wilfing János, a dékáni hivatal vezetõje kiváló dolgozói elismerést, mások ugyancsak lelkiismeretes munkájukért oklevelet és pénzjutalmat vehettek át. A kiváló eredményt nyújtó hallgatók rektori dicséretben részesültek.
A kari zászlóra a búcsúzók nevében Széplaki György kötötte fel az emlékszalagot, majd kétszázöt okleveles közgazdász mondta el a fogadalom szövegét. Koloszár László kiváló tanulmányi eredményeiért kitüntetett közgazdász társai nevében búcsúzott, mondott köszönetet szülõknek és oktatóknak.

T.  M.
Németh Béla felvétele