CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. június 28., csütörtök 17:16


SopronMedia


Civitas Hírmagazin

Ma ülésezik a soproni önkormányzat közgyûlése. A képviselõk tárgyalnak többek között a Széchenyi Gimnázium vezetésérõl, az Erzsébet Kórház mûködési feltételeinek biztosításáról, a lakóépület-felújítási programról, valamint az Ikva-parti lakópark építésének elõkészítésérõl.

Az Egészségkárosodottak Találkozóját rendezik meg Sopronban, a Major köz 3. szám alatti klubhelyiségben július 28-án 10.00 órától. Téma: Az egészségkárosodottak kedvezményei és támogatási lehetõségeik. A találkozót a Csökkent munkaképességûek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete rendezi.

Elkészült a Fertõ tó rendezési terve. Népegészségügyi, környezetvédelmi, közlekedés- és településfejlesztési szempontokat is figyelembe vettek a terv kidolgozásakor. A beruházás elsõ üteme jövõ tavaszra készül el.

Ideiglenes vízi-határátkelõ nyílik vasárnap a Fertõ tavon. Az átkelõ szeptember végéig várja majd a látogatókat.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola éles lõgyakorlatot tart a Harkai katonai lõtéren ma reggel 8-tól du. 4-ig. Kérik a lakosságot, hogy kerüljék el a lõteret.

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi és községi szervezete véradásra várja Fertõszéplak polgárait ma 16.00 és 19.30 között a helyi általános iskolában.

A Nyári szabadságok miatt kiesett véradók pótlása és a folyamatos vérellátás biztosítása érdekében a Vöröskereszt folyamatosan várja a segítõkész soproniak jelentkezését a Vérellátó Intézetben munkanapokon 8.00-tól 14.00 óráig. Cím: Sopron, Gyõri út 15.

A Soproni Baptista Egyesület ünnepi istentiszteletet tart vasárnap 17.00 órától az Elzett Kultúrházban, a Csengeri u 30. sz. alatt.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Környezetvédelmi Konferenciát szervez idén novemberben, és a kamara kezdeményezésére városunkban is megalakul az ÖkoReg Iroda. Ez az intézmény a késõbbiekben a nyugat-dunántúli régió környezetvédelmi központjává fejlõdhet.

Semmelweis Napi ünnepséget tartanak holnap délután a Soproni Erzsébet Kórházban. Az ünnepségen részt vesz városunk polgármestere és dr. Payer Erzsébet alpolgármester is.

A Köztisztviselõk Napja alkalmából ünnepséget tartanak a Városháza Dísztermében július 2-án hétfõn 11.00 órától. Köszöntõt mond dr.Gimesi Szabolcs, ünnepi szónok Ivanics Ferenc lesz, a megyei közgyûlés elnöke, verssel közremûködik Trokán Péter.