CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2001. július 02., hétfő 21:08


Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala méltóképpen ünnepelt

Köztisztviselők Napja 2001

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala méltóképpen ünnepelte a Köztisztviselők Napját

A köztisztviselői törvény szerint minden év július 1-je a Köztisztviselők Napja, az idei évtől - bár most vasárnapra esett - munkaszüneti nap is.

Trokán Péter szavalatával a soproni Városházán délelőtt 11 órakor kezdődött az ünnepség.

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester beköszöntője után Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Elnöke mondott ünnepi beszédet.
A megyei elnök a hit, az áldozatvállalás és az út köré szőtte gondolatait beszédében.

Ezt követően Koltai Miklósné dr. jegyző is köszöntötte a megjelenteket, s a mai naptól hatályba lépő köztisztviselői törvény módosításának néhány fontos részletét emelte ki beszédében.

Az ünnepség keretében köszöntötték azokat a köztisztviselőket, akik 10, 20 illetve 30 éve "hűségesek" a hivatalhoz. A Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított Sopronyi-Thurner Mihály Emlékgyűrűt, a  2001. évben Vörösné Szukits Mária pénzügyi főmunkatárs vehette át.
Vörösné Szukits Mária majd 30 éve dolgozik a közszolgálatban, s mindig példamutatóan, kiváló szakmai tudással és empatikus magatartással végezte és végzi munkáját.
A kitüntetés átadása után a megjelentek együtt koszorúzták meg a Városháza előtt lévő Sopronyi-Thurner Mihály szobrát, s végül elénekelték a Szózatot.

Németh Zsanett
Fotó: sztoth