CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. július 09., hétfő 16:09


SopronMedia

A Kisalföld soproni híreibõl

Csáfordjánosfa: Magyar Gyermekek Világtalálkozója

Kilencedik alkalommal, 500 fõ részvételével került sor Csáfordjánosfán a Magyar Gyermekek Világtalálkozójára.

A Forráshely Alapítvány és Forráshely Egyesület szervezésében 11 napos turnusokban a határon túlról érkezõ gyerekek a magyarság hagyományaival, történelmével, kultúrájával kapcsolatos ismereteiket bõvíthették, a millennium szellemében.
A résztvevõk az alapítvány által kiírt pályázatra honismereti és a magyar hagyományokkal kapcsolatos munkákkal juthattak a táborozás lehetõségéhez.

Orvosi rendelõk Balfon

Tízmilliós költséggel alakítottak ki orvosi rendelõket Balfon, és további tervekben egy gyógyszertár létesítése is szerepel.

Egyelõre felnõttorvosi rendelõ, gyermekorvos, védõnõi tanácsadás mellett, 8 és 14 óra között a gyermekek sürgõsségi ellátása biztosított az egykori szolgáltatóházból (késõbbi varrodából) átalakított rendelõben Balfon.

 

Sopron környéki határszemlét tartott a Soproni Földhivatal

A törvény által elõírt mûvelési kötelezettség, illetve a más célra történõ hasznosítás jogszerûségét vizsgálta határszemléje során a Soproni Földhivatal, amellyel párhuzamosan a Talajvédelmi és Növényegészségügyi Szolgálat is ellenõrzés tartott. A több mint 8700 hektár szántó, az 530 hektár rét, 669 hektár legelõ és 200 hektár szõlõs és gyümölcsös szemrevételezése során kiderült, hogy tavalyhoz képest nem növekedett a parlagon hagyott területek nagysága. A növényvédelmi törvény értelmében húszezertõl egymillió forintig terjedhet annak a bírságnak a nagysága, amellyel a földterületükön allergiát okozó gyomnövények kiirtását elmulasztókat sújthatják.