CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. július 09., hétfő 16:09


SopronMedia

A Kisalfld soproni hreibl

Csfordjnosfa: Magyar Gyermekek Vilgtallkozja

Kilencedik alkalommal, 500 f rszvtelvel kerlt sor Csfordjnosfn a Magyar Gyermekek Vilgtallkozjra.

A Forrshely Alaptvny s Forrshely Egyeslet szervezsben 11 napos turnusokban a hatron tlrl rkez gyerekek a magyarsg hagyomnyaival, trtnelmvel, kultrjval kapcsolatos ismereteiket bvthettk, a millennium szellemben.
A rsztvevk az alaptvny ltal kirt plyzatra honismereti s a magyar hagyomnyokkal kapcsolatos munkkkal juthattak a tborozs lehetsghez.

Orvosi rendelk Balfon

Tzmillis kltsggel alaktottak ki orvosi rendelket Balfon, s tovbbi tervekben egy gygyszertr ltestse is szerepel.

Egyelre felnttorvosi rendel, gyermekorvos, vdni tancsads mellett, 8 s 14 ra kztt a gyermekek srgssgi elltsa biztostott az egykori szolgltathzbl (ksbbi varrodbl) talaktott rendelben Balfon.

Sopron krnyki hatrszemlt tartott a Soproni Fldhivatal

A trvny ltal elrt mvelsi ktelezettsg, illetve a ms clra trtn hasznosts jogszersgt vizsglta hatrszemlje sorn a Soproni Fldhivatal, amellyel prhuzamosan a Talajvdelmi s Nvnyegszsggyi Szolglat is ellenrzs tartott. A tbb mint 8700 hektr sznt, az 530 hektr rt, 669 hektr legel s 200 hektr szls s gymlcss szemrevtelezse sorn kiderlt, hogy tavalyhoz kpest nem nvekedett a parlagon hagyott terletek nagysga. A nvnyvdelmi trvny rtelmben hszezertl egymilli forintig terjedhet annak a brsgnak a nagysga, amellyel a fldterletkn allergit okoz gyomnvnyek kiirtst elmulasztkat sjthatjk.