CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. július 12., csütörtök 22:05


Hát megkezdődött

Langyos, langyos, meleg...

Hát megkezdődött


Szombathely, Nóra-, Lili-névnap, azaz július 11., szerda - délután 16.30, a Városháza házasságkötő terme. Sok-sok ember. Felnőttek, gyerekek, még felnőttebbek, még gyerekebbek - NEM IS LEHET MINDENT HALLANI a gyereknyavalygástól és a "Maja! Gyere vissza! Maja, nem szabad! Cssssssssss, Maja!" stb. szövegeléstől. Nem voltam különösebben ideges, ááá! Nem résztvevőként, mégis részt vettem ezen az eseményen, megbízásból. Egy jelenleg nyaraló majdani szereplő nem tudott ugyanis eljönni. Márpedig: el kellett jönni, legalább valakinek a családból, baráti körből, hogy jelentkezzen, kitöltse a lapot, beírja a személyi igazolvány számát satöbbit.

A Savaria Karnevál első tömeges eseménye volt ez a szerda délutáni. Augusztus végén lesz a karnevál több helyszínen, szabadtéri színpadi előadással, mely a város történetét dolgozza fel az államalapítástól... hm, nem is tudom, azt hiszem, Mátyás király koráig, majd egy következő cikkben pontosan megírom - mert írni fogok az előkészületekről nem is egyszer, az biztos, olyan jó ez az egész! (Tavaly az volt, emberek, nagyon-nagyon jó! A szerdai "beindulás" alapján pedig, az az érzésem, idén se adják alább, sőt!)

Kirakták szépen akasztókra a ruhákat. Jobbágy nő, jobbágy férfi, kora reneszánsz nő, férfi, a reneszánsz virágkora nő, férfi, fekete sereg katonája stb. (ennyi jelmez volt kiakasztva ízelítőnek). Amikor már megtudhattuk, hogy a Tér Színház fog játszani, Bocz Hunor - ahogy tavaly is -, lesz a rendező, de főszereplőként nem a tavalyit - Gáti Oszkár - üdvözölhetjük, hanem Koncz Gábort, és még néhány "Maja!", valamint totyogó-sivalkodást és sírást, gagyogást átéltünk, az esemény a hangyaboly-effektusba torkollott. Az asztal köré sereglett mindenki, hogy az előzőleg kiosztott, majd kitöltött felelősségvállalási lapokat (kb. jelentkezési lap, de a jelmezekért való felelősségvállalás is szerepel rajta, plusz kiskorúaknál a szülői aláírás) leadja, de nemcsak ennyi, hanem ott bemondja a magasságát és a cipőméretét. Aki már eldöntötte, azt is bediktálhatta, milyen statisztaként szeretne szerepelni - példákért lásd feljebb a ruhák leírását: jobbágy, fekete sereg katonája stb. Meg kell, hagyni, készültek a szervezők. Szépen listába volt véve az összes, eddig már bármilyen úton-módon (telefonon, e-mailen, személyesen) jelentkezett szereplő-jelölt, már csak oda kellett írnia a megfelelő méret-adatokat a szervezőnek. Írta is tisztességgel, izzadt is rendesen, khm, khm, mi meg tolakodtunk, nem kevéssé... Na, jó, csak módjával, csak illedelmesen. És szinte mindenki akart valamit kérdezni is. De a kedves Rita mosolygósan, angyali türelemmel állta a rohamot.

Hát megkezdődött. Augusztus elején mindenki levelet fog kapni minden pontos tudnivalóval, miegyéb... ezt majd szintén alaposan el fogom mondani minden kedves Olvasómnak, nem utolsósorban azért, hadd büszkélkedhessek a város nagy közös megmozdulásával, a jó szervezéssel, a pergő lebonyolítással... mert, hacsak az időjárás meg nem bokrosodik, Emberek, ez nagy durranás lesz megint!

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.