CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. jĂşlius 14., szombat 16:50


Bajnok a Fradi, Kupa-győztes a Loki

Focinapló - 2001. június

Focinapló  -  2001. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 2. A sokak által annyira várt Románia elleni selejtezőre mindössze 100-120 magyar fiatal jutott el, így elmaradt az ígért invázió. A többség azonban jobban tette, hogy itthon maradt, ugyanis a válogatott ismét csak botrányosat alakított, 0:2-re kaptunk ki, mellyel szinte elveszett az újabb világversenyre való kijutás esélye.

június 6. Mindössze pár ezer néző előtt – még mindenki a bukaresti csalódás hatása alatt állt – Grúzia volt az újabb ellenfél, őket azért még sikerül megvernie válogatottunknak. 4:1 lett a vége.

június  13. A Magyar Kupa döntőjében idén két vidéki csapat, a Debrecen és a Videoton találkozott egymással, ezért volt meglepő, hogy az MLSZ fővárosi helyszínt jelölt ki. A zavargások nem is maradtak el, mikor az "otthonuk becsületét" védő ferencvárosi huligánok a debreceni fanatikusokra támadtak.  A mérkőzés végül 5:2-es Loki diadalt hozott, így a debreceni gárda jövőre kiesése ellenére is indulhat a nemzetközi kupában.

június 17. A spanyol bajnokságban a 4. helyért folyt öldöklő küzdelem, mivel az még feljogosít a Bajnokok Ligájában való indulásra. A Barcelona úgy győzött 3:2-re Rivaldo mesterhármasával, hogy a brazil 89. percben ollózott gólja döntötte el a nemzetközi indulás jogát.

FTC logojúnius 23. Befejeződtek az idei magyar bajnokság küzdelmei. Bajnok a Ferencváros, nemzetközi induló még a Dunaferr, kiesett a Tatabánya, aki azért ettől függetlenül Intertoto-résztvevő. Kiesett (volna) még a Debrecen is, azonban a BKV Előre nem vállalta az elsőosztályú szereplést, így a Loki maradt.

június 29. A dél-amerikai Libertadores Kupát tavalyhoz hasonlóan idén is az argentín Boca Juniors nyerte. Idén is tizenegyesek döntöttek a Boca javára, ezúttal a mexikói Cruz Azul rovására.