CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. jĂşlius 14., szombat 18:26


Mennyi helyszín! Mennyi fáklya!

Megint a Savaria Karneválról

Mennyi helyszín! Mennyi fáklya!


Időpont: 2001 augusztusának vége táján

A Ferences kertben a Savaria Történelmi Játékok keretében (akinek nem lenne világos, gondoljon csak a Szegedi Szabadtéri Játékok elnevezésre, s mindjárt "megvilágosul": szabadtéri színházi előadást takar a név) Szombathely történetéből hét történelmi színben jelenít meg eseményeket közel 800 szereplő.

A Romkertben a római polgári életet kísérhetjük figyelemmel. Kézművesek, kereskedők napi munkája, élete elevenedik meg. Lesz rabszolgavásár, s természetesen római ételeket és italokat is lehet majd venni egy római tabernában.

A Fő téren vásár: 70 sátorban - valamint rendezvények, folyamatosan.

Vásárnyitó augusztus 24-én, pénteken délelőtt kilenckor. A színielőadás pénteken és szombaton tartatik 17.30-tól 19.30-ig a Ferences kertben. (Belépőjegy 1200,- forint. Esőnap a vasárnap, ez esetben előadás délután háromkor.)

Szombaton a szereplők a műsor végeztével - tehát este fél kilenctől - fáklyás felvonulásra indulnak a városban. Éjfélkor tűzijáték lesz. Vasárnap 10.00-kor immáron világos nappal is végigvonul a városon a sok jelmezes színész és statiszta.

Az egész esemény befejezése a vasárnap este 20.30-kor megtartandó vásárzáró lesz.

Ennyi volt most dióhéjban - mert egyvégtében olvasni megterhelő lenne, ha mindent felsorolnék, ami e három napban Szombathelyen történik. Bátran mondhatjuk: az egész városban folyik majd a karnevál, azaz minden elképzelhető és elképzelhetetlen helyen zajlik valamilyen rendezvény, esemény, "nyüzsi"... Jöjjenek el, ha tehetik! Nem létezik, hogy nem találnak kedvükre valót!

Addig is, kérem, böngészgessenek a www.savariakarneval.hu weboldalon hírek, érdekességek, időpontok és egyéb adatok után.

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.