CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. július 19., csütörtök 10:51


Sajtótájékoztató várospolitikai kérdésekrõl

Péntek, de még milyen!

Péntek, de még milyen!
Sajtótájékoztató várospolitikai kérdésekrõl

A Szövetség Sopronért Egyesületnek és a Fidesz soproni szervezetének határozott célja van: együttmûködni a városért. Koalíciójuk  mûködõképes. Ezt erõsítendõen is tartottak közös sajtótájékoztatót július tizenharmadikán, ami péntekre esett. De nem voltak babonásak! A rendezvényen a júniusi közgyûlés döntései közül az Erzsébet-kórház mûködési feltételeinek biztosításáról, a Lövérekre vonatkozó változtatási tilalomról, az Ikva-parti lakópark építésének elõkészítésérõl és a Széchenyi István Gimnázium vezetésérõl hallhattak a média képviselõi.
Dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke és Havas András, a Fidesz soproni szervezetének elnöke válaszolt a felmerülõ kérdésekre. A  Széchenyi István Gimnázium igazgatói posztjáról igyekeznek minél gyorsabban dönteni. Dr. Szekeres Csaba – szintén a gimnázium diákja volt – elmondta, a jövõt illetõen teljes mértékben megérti a tantestület aggodalmát. Mint ismeretes, a gimnázium 2002-ben ünnepli fennállásának százötvenedik évfordulóját, miközben az intézmény tanárai úgy kezdték meg a nyári szabadságukat, hogy az igazgató személye kérdéses maradt. A nagy miértre –  mi volt az oka annak, hogy Szakál Péter nem vezetheti az intézményt még legalább két évig, nyugdíjba vonulásáig? –  a szavazás titkosságára hivatkozva nem kaptak választ.
Havas András az Erzsébet-kórházzal kapcsolatos dolgokról számolt be, arról, hogy a testület megszavazta az intézmény mûködéséhez kért pénzt, a mosoda és a konyha vállalkozásba adását azonban elutasították.  Ezután a Fidesz helyi elnöke a Lövérekre vonatkozó változtatási tilalom bevezetésérõl szólt. A döntést az Alkotmánybíróság precedens értékû határozata nyomán hozta meg a közgyûlés a Lövérek  egész területére – az utakat, közterületeket, magántulajdonban lévõ utakat  és természetesen a már folyamatban lévõ beruházásokat kivéve. A határozat a továbbiakban a Lövérek ilyen értelmû területi megosztottságát is megszüntette.
Az Ikva-parti lakóparkkal kapcsolatos döntésekrõl dr. Szekeres Csaba beszélt. A több mint kétszáz lakás építésével részben a közalkalmazottak és a köztisztviselõk letelepedését könnyítenék meg, de része a programnak szociális bérlakások és piaci értékesítésû lakások építése is.

G. É.