CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. július 19., csütörtök 11:00


Vasárnapig tart a program

Új-Hermes: Sátoros ünnep

Új-Hermes: Sátoros ünnep
Vasárnapig tart a program

Hétfõn kezdõdött el a hermesi sátorosünnep. A rendezvénysorozat   szervezõje, a Soproni Baptista Gyülekezet az idei évben is tartalmas programot állított össze az alig nyolcvan fõt számláló kistelepülés lakóinak.

A program ma (július 20.) fél tíztõl gyermekeknek szóló filmvetítéssel folytatódik, majd délután négy órától a felnõtteket várják fórumbeszélgetésre a focipályán felállított sátorba. Az esti filmklubon a Ments meg Uram címû filmet vetítik, majd beszélgetés lesz a film kapcsán.
Holnap fél tíztõl bûvészek és bohócok szórakoztatják a gyerekeket, délután négy órától pedig közös fõzést rendeznek. Este tábortûz mellett hallgathatják meg Sebjan-Farkas Zsolt Amerikában tanuló teológus elõadását a „nagy kincskeresésrõl”.
A programsorozat vasárnap tíz órakor a Habakuk Bábszínház részvételével gyermek-istentisztelettel zárul, ahova nemcsak a gyermekeket várják a szervezõk.
A Hermesen most tartó programsorozat tavaly indult, melynek célja akkor is az volt, hogy a helyi emberek lakóhelyük közelében hallhassanak a Biblia üzenetérõl.
A szolgálat a hétvége után nem fejezõdik be. Kétheti rendszerességgel továbbfolytatódnak a gyermek és felnõttfoglalkozások a határmenti kistelepülésen.
A rendezvényre a belépés díjtalan.

NyK