CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2001. július 19., csütörtök 12:02


A GySEV átveszi a Sopron-Szombathely közötti vonalat

Nincs szebb a vasútnál

Nincs szebb a vasútnál
A GySEV  átveszi a Sopron-Szombathely közötti vonalat

Azok, akik szeretik a vasutat, nagy érdeklõdéssel és kíváncsisággal várták július második szerdáján a Gyõr-Sopron-Ebenfurti Vasút Részvénytársasággal kapcsolatos megnyilatkozásokat a Hotel Sopronban tartott  központi vasutasnapi ünnepségén.

Dr. Berényi János, a GySEV Rt. elnök-vezérigazgatója volt a házigazda, dr. Józan Tibor vasútigazgató köszöntötte a vendégeket, a rendezvényen ott volt Fónagy János közlekedési miniszter,  Kukely Márton, a MÁV Rt. vezérigazgatója, Ivanics Ferenc, a megyei közgyûlés elnöke, valamint dr. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere is.
Tradícióról meg a század kihívásairól beszélt a miniszter, töprenghetünk a mondottakon, ám el nem feledkezhetünk arról, ami mégis a legfontosabb, ami nem juthat a mellõzés sorsára. Nevezetesen a közlekedési infrastruktúra, azután – immáron a GySEV dolgait figyelve – a partneri viszony a személy- és árufuvarozásban, az együttmûködési szerzõdések. Sok példa hozható ezekre, egyik se különlegesség, ugyanakkor különlegesség a lehetõség, amit a jövõkép foglal magába: az idén átveszi a Sopron-Szombathely közötti vasútvonalat a GySEV.  Ez a szerepvállalás   a régiós fejlesztési tervek része.
A mostani és a jövõbeni munkában az embernek döntõ jelentõsége lesz. Ezt a részvénytársaságnál már régen föl- és elismerték. Az ünnep befejezéseként kitüntetéseket adtak át.

V. J.