CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. augusztus 03., péntek 11:43


SopronMedia

Válogatás a KISALFÖLD cikkeiből

Művészeti alkotótábor Sarrodon

Aki nem tud eljutni Kapolcsra a Művészetek Völgyébe, az se csüggedjen, Sarrodon immár kilencedik alakalommal rendezik meg a sarródi "Ferenczi József" Nemzetközi Alkotó- és Művésztábort. Az augusztus 5-ig tartó programban a képzőművészet-kedvelők neves mesterektől sajátíthatják el a különféle technikákat.
Egyebek között a grafikát, a tussal való rajzolást, az akrillal történő festést, de a tűzzománc ékszerek készítésével, az üvegfestéssel és a portréfestéssel is megismerkedhetnek.
Az egyhetes munka után táborzáró kiállításon tesznek "vizsgát" a tanítványok.

Véradás Sopronban és környékén

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete az alábbi időpontokban várja az önkéntes véradókat: augusztus 7-én, kedden 8-14 óráig a szociális otthonok, a Családsegítő Intézet és a bölcsődék munkatársai adnak vért a Területi Vérellátó Intézetben.
Augusztus 9-én, csütörtökön 16-19 óráig Iván, Csáfordjánosfa és Répceszemere lakosságát várják véradásra az iváni általános iskolában.

Felhívás a fertőszentmiklósiakhoz

A fertőszentmiklósi polgármesteri hivatal felhívással fordul a település lakóihoz, hogy járuljanak hozzá az őszre tervezett Fertőszentmiklós a XX. században című helytörténi kiállítás megvalósításához és sikeréhez azzal, hogy a régi és újabb kori fényképeket, tárgyi emlékeket (népviselet, használati tárgyak, kisebb bútorok, levelek, iratok) a kiállítás időtartamára bocsássák a szervezők rendelkezésére.
A jelentkezéseket szeptember 21-ig várják hivatai időben a fertőszentmiklósi polgármesteri hivatalban személyesen vagy az 544-542-es telefonszámon.