CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sziget

2001. augusztus 03., péntek 15:36


A CyberPress.Sopron stábja jelenti

A sokszínű Sziget

A sokszínű Sziget

Kosztolányi álmodott egyik este színes tintákkal... az ő példáját követve megpróbálom felidézni, hogy milyen színek jutnak eszembe a Sziget második napja kapcsán.

sárga Ez volt a legelső, amit megpillantottam fél egykor, amikor felébredtem arra, hogy Lovasi azt énekli: Kapcsolj le mindent... (Épp ekkor hangolt a zenekar a Nagyszínpadon)
fekete Ilyen színű volt a lábam a rárakódott portól a zuhanyzás előtt, és ugyanilyen színű lett kb. 5 perccel a zuhanyzás után. Pedig közben megmostam.
narancssárga A locsolókocsi színe, ami naphosszat locsolja az utakat borító port, hogy sártengerré változtassa.
kék Ilyen színű volt az ég a Republic koncert alatt, valamint Cipő ruhája is. A koncert felépítése nem nagyon tért el a másfél héttel ezelőtti EFOTT-ostól, a visszatapsolás maradt csak ki belőle (és még két szám cserélődött fel.) Mindenesetre még mindig fenntartom azt, hogy ez egy igazi koncert volt: tapssal, hullámzással - leszámítva azt a 10-15 embert, akik mögöttünk pogóztak. Hát, ilyet sem láttam még Republic koncerten.
fehér A csillag Lovasi pólóján. A Kispál és a borz koncertjének végét áramszünet zavarta meg - Lovasi pedig mindenféle hangosítás nélkül népdalokkal szórakoztatta a vele együtt éneklő közönséget. (Egyébként az áram azóta is furcsán viselkedik, itt a sajtóirodában is.) Az utánuk következő HIM koncert pedig ugyanezen okból közel egy órát késett.
szürke Annak a punk csajnak a ruhája, aki mellettem tombolt a Wanted-sátorban lévő Alvin és a mókusok koncerten. A nyíregyházi zenekar koncertjére is hatalmas tömeg volt kíváncsi - mondjuk, ez a Sziget összes rendezvényére jellemző. Mindenesetre az sms-falon olvasható üzenet sok igazságot rejtett: "Istenek vagyunk mindannyian!"
barna Az étkezők környékén (mert ilyen is rengeteg van, a gyrostól elkezdve palacsintán át babfőzelékig minden fellelhető, a boltokban pedig tejtermékeket és gyümölcsöt lehet vásárolni) lévő padok színe - itt találkoztunk Violával is, aki elárult nekünk egy eléggé bonyolult bűvésztrükköt.
sokszínű Az első napon több mint 40.000-en voltunk kint, és ez a szám folyamatosan emelkedik - a hétvégére teltház várható. Az idén debütáló biztonsági rendszer is sikeresen vizsgázott - sikerült elfogni egy tolvajbandát. A rendszer lényege, hogy csipogókat lehet bérelni, amelyek a kijáratnál elhelyezett biztonsági kapunál jeleznek.
hajnalpiros Ez kétségtelenül a hajnal színe, de mi még ekkor is a különböző sátrak közt sétálunk. Az utakon lévő forgalom csökkent, a hetijegyesek lassan aludni térnek, a napijegyesek pedig csoportosan haladnak a kijárat irányába. A csomagmegőrző előtt még útbaigazítok néhány embert a Tilos sátor felé, majd alvás. Szomszédaink ekkor kelnek...

Sziget, a rendezvény harmadik napja

Bacsi

Írd meg a saját történeted! A beszámolókat, véleményeket továbbra is várjuk a sziget@sopron.hu címen!