CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2001. augusztus 04., szombat 13:28


Zidane a Realnál

Focinapló - 2001. július

Focinapló  -  2001. július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

Zidanejúlius 9. Megtörtént az idei nyári átigazolási szezon bombameglepetése. A francia válogatott Világ- és Európa bajnoka, Zidane megdöntött minden eddigi átigazolási rekordot. Az eddigi csúcsot Figo tartotta. Ezt most Zidane jóval felülmúlta, 65 millió dollárért vette meg a sztárjátékost a Real Madrid. Madridban egyébként is nagyon nagy dobásra készülődnek, hiszen hiába küzd a klub komoly adósságállománnyal, mégis hatalmas bevásárlást tartanak.

július 21.  A Tatabánya – kiesőként – indult idén az Intertotó-Kupa küzdelmeiben. Kicsit érthetetlen, hogy miért éppen ez a gárda, de hát az MLSZ döntései kiszámíthatatlanok. A kezdeti bukdácsolás ellenére aztán végülis egészen jól helytállt a gárda, a Sirak Gyumri ellen még nehezen, a Tiligul Tiraspol ellen azonban már simán továbbjutott a csapat. A 3. fordulóban aztán az olasz Brescia volt a végállomás. Az olasz csapatot elkísérte Magyarországra mintegy 150 ultra is, ők görögtüzeket gyújtottak, ezeket a pályára dobálták, majd összeverekedtek a biztonságiakkal is.

július 30.  Befejeződtek az idei kicsit “furcsa” Copa America küzdelmei. Argentína nem is indult, Brazília rettenetesen leégett – még az elődöntőig sem jutottak – Honduras nagyot alakított. A döntőt végül a házigazda Kolumbia nyerte Mexikó ellenében.