CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sziget

2001. augusztus 04., szombat 15:56


Beszámoló a Sziget harmadik napjáról

Esti hangulatkép

Esti hangulatkép

A harmadik nap 58.000 látogatót vonzott a Szigetre, ezáltal ez eddig minden idők második leglátogatottabb napja. A bejárathoz már majdnem kikerült a megtelt tábla, amikor az egyik elárusítóhelyről még több ezer napijegyet tudtak hozatni a szervezők, így senki sem maradt kint. A Nagyszínpadon a hőségben a Bomfunk Mc's majd Ganysta Zolee lépett fel, az esti kicsit hűvösebb időt pedig a Run DMC tette forróvá. De hasonló hangulat uralkodott a Metal Hammer Színpadon, ahol a nap sztárfellépője az amerikai Ignite együttes volt. Persze, a fellépők neveit hosszasan lehetne sorolni még: Üllői úti fuck, Fürgerókalábak, Ando Drom, Omara Portuondo, Venus, Sugarloaf...
A rendezvény nemzetközi jellege nemcsak a fellépők, hanem a résztvevők arányában is megmutatkozik - több mint 30%-uk külföldi (azon belül leginkább német, de hallani angol, orosz, szlovák, olasz, francia és még ki tudja milyen beszédet is...).
Számunkra minden nap rejt egy-egy meglepetést. Gábor kollégám este értesült arról, hogy félárú bungee-jumping ugrást nyert... Három órával később már mindenkinek büszkén mutogatta az ugrás közben készült fényképét, és az érzéseit ecsetelte. Megnéztük a szénából készült Cinetrip-labiritmust is. Itt van egy eléggé bonyolult labiritmus, legalábbis nekünk annak tűnt, amikor bent kóvályogtunk. Mindenesetre egy-egy whisky üti azok markait, akik három percen belül végigjárják. Talán nem kell leírnom, hogy nekünk sikerült. (2 perc 59 másodperc) Domó, egy pesti ismerősöm pedig éjfélkor ünnepelte a 18. születésnapját - méghozzá fél órán belül négy különböző helyen is. Ja, és megszavaztuk, hogy a nap legszebb hölgye Tantu - ezúttal is üzenem neki, hogy az ígért kendőt nem felejtem el!:)
Hajnali fél kettőkor kikísértem őket a bejáraton túlra - itt már több százan várakoztak arra, hogy a szombati napijegyükkel bejöhessenek (hajnali kettőtől érvényes a napijegy). Átverekedtem magam a tömegen és boldogan a sárga izókkal kivilágított ösvényeken. A szervezők a meglévő közvilágítási hálózatot felújítatták, összesen a közvilágításon felül kb. 2500 lámpát és reflektort helyeztek ki; a komolyzenei helyszínt és a domb környékét pedig 100 lampionnal világítják meg. Az egyedi lampionokat az Iparművészeti Főiskola hallgatói készítik, a szervezők kérésére.
A nap képe a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódott. Nehogy a szemét dobjon minket a kukába mottóval a rendezők szelektív hulladékgyűjtő rendszert vezettek be: a négyszínű, sárga, zöld, kék és fekete zsákos állványok azokon a helyeken lesznek felállítva, ahol nagyobb mennyiségű, olyan jellegű hulladék termelődik, amit több komponensre lehet bontani. A szelektált műanyag hulladékot a pécsi Biokom Kft. telepére szállítják, ahol a további hasznosításra készítik elő, az elkülönített papír és szerves hulladékok szintén továbbhasznosításra kerülnek. Ehhez húszezer zsákot szereztek be.... Legalábbis ez a célkitűzés - a Wanted színpad mellett minenesetre a különböző színű zsákokban mindenféle dolog előfordult...

Sziget, a rendezvény negyedik napja

Bacsi

Írd meg a saját történeted! A beszámolókat, véleményeket továbbra is várjuk a sziget@sopron.hu címen!