CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2001. augusztus 07., kedd 13:28


SopronMedia

Válogatás a KISALFÖLD cikkeiből

Új otthonok

Huszonnyolc család örömében osztozott tegnap a soproni városvezetés: a polgármester, a jegyző és mindhárom alpolgármester jelenlétében átadták a Kossuth utcában az egy-, másfél, illetve az egy plusz két félszobás lakásokból álló önkormányzati háztömböt. Ágota Gábor gazdasági alpolgármester a kulcsátadási ünnepségen egyebek mellett kijelentette: Sopronban tovább folytatódik az önkormányzati lakások építése, készülnek már az újabb tervek, s jövőre valószínűleg legalább ugyanennyi lakást avathatnak
. A több mint 145 millió forintos beruházás részét képezi a tavaly útjára indított országos Állami Támogatású Bérlakás Programnak. Az ünnepélyes szalagátvágáson részt vett Glattfelder Béla, a Gazdasági Minisztérium politikai államtitkára is.

Csipkeverők az Erdészeti Múzeumban.

A soproni Erdészeti Múzeum kiállítótermében (Sopron, Templom utca 4.) mutatkozik be kiállításával a Csipkeverők Baráti Köre.
Az augusztus 9-én, csütörtökön 14 órakor nyíló tárlatot dr. Mollay Jánosné erdőmérnök nyitja meg. (A kiállítás szerda kivételével naponta 13-tól 17 óráig látogatható szeptember 2-ig.)

Véradás Sopronban és környékén

A Magyar Vöröskereszt Sopron Területi Szervezete az alábbi időpontokban várja az önkéntes véradókat: augusztus 7-én, kedden 8-14 óráig a szociális otthonok, a Családsegítő Intézet és a bölcsődék munkatársai adnak vért a Területi Vérellátó Intézetben.
Augusztus 9-én, csütörtökön 16-19 óráig Iván, Csáfordjánosfa és Répceszemere lakosságát várják véradásra az iváni általános iskolában.