CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2001. augusztus 21., kedd 18:13


Nemzetközi Diákjátékok, Savaria Karnevál

Eseménydús hétköznapok Szombathelyen

Nemzetközi Diákjátékok, Savaria Karnevál


Beindult az augusztus, eseménydús napok köszöntöttek Szombathelyre. Nemrégiben fúvószenekarok adtak egymásnak randevút a Fő téren és még sokfelé, azután egy hete megkezdődtek a karneválon bemutatandó szabadtéri színházi előadás próbái, most is zajlanak, huszadika kivételével minden nap; Koncz Gábor, a főszereplő sem rest mindegyiken részt venni, lovagol, előad, amit a szín megkíván, igazán példamutató.

Most pedig, a mai nappal beindultak a Nemzetközi Diákjátékok eseményei, melyeknek kapcsán idegen rendszámú autóbuszok parkolnak itt-ott, elkerített helyeken, illetve próbálnak közlekedni az idegen terepen - több-kevesebb sikerrel -, időnként kimondottan "megkönnyebbülve", azaz üresen: ilyenkor a belőlük kihömpölygött hátizsákos külföldi tinédzserek okoznak meglehetős nyelvi tarkaságot a városban.

Vajon milyen benyomásokkal távoznak? Remélem, olyan kedves emlékké nemesül számukra Szombathely - főleg, ha egy-egy versenyszámban nyertesekként hirdetik ki nevüket -, amilyen szeretett hely nekünk, itt lakóknak ez alpokalji megyeszékhely! S azt is remélem, a Savaria Karneválra készülődő vendégek is mint felemelő, kedves, szórakoztató, kuriózumszámba menő eseményre emlékeznek majd vissza az augusztus utolsó hetében Szombathelyen töltött pár ünnepi napjukra. Ünnepi napok ezek, kedves Olvasóim! Jöjjenek, győződjenek meg róla! Hihetetlen forgatagba fognak belecsöppenni!

- gyöngyös -

Anyagaink a LAP Stúdió támogatásával készülnek.