CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sziget

2001. augusztus 24., péntek 17:34


Szigetzárás

Szigetzárás

Augusztus 8-án hajnali nyolckor véget ért a Sziget. Habár csak két hét választ el ettől a dátumtól, mégis összefolynak az események. Az, hogy pontosan mi melyik nap történt, mikor kivel találkoztam. Persze minden rendes beszámolót egy összefoglaló szokott követni, és mivel bízunk abban, hogy a szigetes beszámolóink beleestek a rendes kategóriába, következzék most az összefoglaló. Vagyis inkább az idei Sziget legjei, igen erősen szubjektívan...

A leg...
...jobb melegszendvics: amit a Wanted sátor mellett fogyasztottam Fürgerókalábak koncert előtt.
...drágább melegszendvics: amit a Wanted sátor mellett fogyasztottam Fürgerókalábak koncert előtt.
...furább pogózók: azok a fiatalok, akik Republic koncert közepén nekiálltak tombolni. Ez Republic koncert alatt több mint szokatlan.
...melegebb hely: a mágikus tükör (Magic Mirror) nevű sátor. Láttunk egymással csókolózó csajokat is és akkor a srácokról még nem is meséltem...
...jópofább eladó: azt hiszem, Tata mellől érkezett. A srác sajátos szókinccsel és rendkívüli arcmemóriával rendelkezett, a melegszenyót pedig különös gondoskodással készítette. Mindenkihez volt egy-két jó szava, kedvenc köszönése pedig az "Érezd jól magad!" volt..
...kellemetlenebb dolog: az áramszünet a csütörtöki Kispál és a borz koncert alatt. (Mint ismeretes, kiment az egész Nagyszínpad, a koncert félbemaradt, az együttes énekese, Lovasi András pedig hangosítás nélkül népdalokat énekelt nekünk.) .
...jobb beszólás: "Mert ott [Szlovákiában] is előfordul, hogy kimegy az áram koncert alatt" - Lovasi mondta ezt a szombati csendes-ülős Kispál koncert alatt. Ha valaki nem ismerné, ez egy olyan koncert, ahol csendben kell ülni - az In-Kal-osoknak állítólag kiadták, hogy ha valaki elkezd pogózni, azt vigyék ki a Szigetről.
...feelingesebb hely: a Sziget hátsó csücskében, a Világzenei Nagyszínpad mellett lévő Dalmát. (Ez egy olyan hely, ahol vannak asztalok, egy nagy pult, lehet italt vásárolni és CD-ről szól a zene.) A Szentendrét képviselő társaság (a pultosok és sokan az asztaloknál ülők közül) leírhatatlanul jól érezték magukat és ez úgy mindenkire átragadt..
...szebb ébresztő: a csütörtök kora délutáni Kispál hangolás. Azért az ember nem  minden nap ébred arra, hogy Lovasi élőben énekli a Kapcsolj le mindent című számot.
...több látogató: szombaton (60.000 ember, a Sziget maximálisan ennyi embert képes befogadni)
...tisztább hely: a sátram 1,5 méteres környéke (de tényleg, ez még igaz is. minden reggel [értsd. délután három környékén] rendet raktunk a sátor körül
...szemetesebb hely: a sátram 1,6-3 méteres környéke (mármint igazi szigetlakókhoz méltóan ez a rendrakás abból állt, hogy kicsit arréb söpörtük a szemetet :) )
...legtisztább mellékhelyiség: Ferihegy 2B
...legfélelmetesebb: a Toi-Toi WC éjjel. Sötét volt és nagyon büdös és...
...legszebb pillanat: amikor búcsúzunk és a vonatra felszállsz, könnyes szemmel arra gondolok, hogy...
...legdurvább: a sok-sok kábítószer: heroin és fűves cigi
...legmerészebb: a bungee-jumpingolás (szombaton ugrottam, hétfőn pedig bezárták, mert nem 100%-san biztonságos)
...legédibb szomszéd: Orsi
...legaranyosabb csaj: Orsi, Saci, Szandra, Tantu... :)
...legismerkedésibb mondat: "Gyere be a sátorba oszt majd meglátjuk!"
...legjobb nap: szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap, hétfő, kedd
...legvallásosabb tombolás: Krisna sátor, este nyolc és hajnali fél kettő között, az ún. Gouranga rock alatt. Nagyon jót lehet tombolni a Hare Krisnára, bármennyire is hihetetlenül hangzik. Ezt látni kell.
...legjobb dolog: idén sem lopták el a sátram, sőt, a benne lévő cuccaimat sem. Pedig néhány ismerősöm csúnyán megszívta...
...legestibb hangulat: amikor három amerikai srác, akik gitárral és dobbal kiültek az út mellé és játszani kezdtek
...legfeelingesebb koncert: vasárnap este, Faithless. Lehet hogy csak azért, mert már évek óta álmodtam arról, hogy egyszer eljutok egy ilyenre. A Nagyszínpad előtti tér, a körülötte lévő pubok előtt lévő asztalok, az odavezető utak mind-mind tele voltak csápoló emberekkel.

Sziget rovatunkat bezárjuk, hogy téli álmából jövő év májusában kipihenten ébredjen fel.

Bacsi