CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2001. augusztus 24., péntek 23:08


Ligno Novum 2001

Ligno Novum - Wood Tech
Asztalos, faipari és erdészeti szakkiállítás

Rohanó világunkban a társadalmi-gazdasági folyamatok gyors változása más-más módon hat a gazdasági élet, ezen belül egy-egy szakterület - kirakatainak is nevezhető kiállításokra, vásárokra. Kevés olyan szakmai rendezvény van, mely tíz éven keresztül folyamatos fejlődést mutat az időnként objektív és a rendezvényt közelebbről is érintő egyéb negatív hatások és befolyások ellenére is.

A faipari kiállítás 2000-ben tizedik alkalommal bizonyította be, hogy a fejlett nyomdatechnikával alkotott kiadványok terjesztése, a világháló lendületes térhódítása következtében megjelenő virtuális üzletláncok mellett még mindig igény van szakmai bemutatókra is. Szükségünk van arra, hogy a vizuálisan begyűjtött információk után a termékek fizikai közelségét is érzékelhessük, hiszen ember és gép viszonya így lehet csak tökéletes.

A Ligno Novum - Wood Tech történetének második évtizedét ezen gondolatokkal szeretnénk bevezetni.

A kiállítás tematikája nem változott: ismét a legfejlettebb technikát, technológiát, a fakitermeléstől a késztermékek előállításáig - a környezetvédelmet kiemelten kezelve - szinte minden alapanyagot és eszközt bemutatnak a kiállítók Sopronban egy időben, egy helyszínen, a faipari szakmát képviselők számára, a konferenciákon pedig az időszerű témákat neves előadók bevonásával elemzik, vitatják meg a résztvevők.

Reméljük, hogy a rendezvény újra bizonyosságot tesz a fontosságáról, és a kiállítók, látogatók ismét kellemes soproni élményekkel térnek haza, és viszik el a város és a kiállítás jó hírnevét.